Niğde'nin köylerinin ve köye dönüşüen beldelerinin kanalizayon şebekesi yapımı ve bakım onarımı çalışmaları devam ediyor. 


Niğde İl Özel İdare Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada;  Niğde köylerinin daha temiz bir çevreye sahip olması için kanalizasyonu olmayan köyler ve bunların mahalleleri ile yine belediyelikten köye dönüşen kanalizasyon şebekesi olmayan yerlerde, kanalizasyon şebekesi yapım bakım ve onarım çalışmaları ivedilikle devam etmektedir.

Kanalizasyonu olmayan mahalle ve sokaklarda eksikleri giderme adına çalışmalarına devam eden Niğde İl Özel İdaresi, köylerimizde de tıpkı şehir merkezlerinde olduğu gibi atık sorunu olmadan, köyde yaşayan vatandaşlarımızı kötü kokulara ve pis görüntülere maruz bırakmadan sağlıklı ve hijyen içinde bir yaşam sunmaktadır.


Niğde İli tüm köy ve bağlıları şebekeli kanalizasyon tesisine sahiptir. İlimiz köylerine toplam 1.048.035 metre kanalizasyon hattı bulunmaktadır. Bu hattın 316.237 metresi koruge boru, 731.738 metresi ise büz borudur.


Bu kapsamda İdaremiz tarafından 2014 yılında 1.374.296,67 TL harcanarak 12 adet ihaleli kanalizasyon işi yapılırken, 53 Adet Limit Kanalizasyon İşi yapılmıştır. Limit kanalizasyon işleri İdaremizin makine ve ekipmanları ile elemanlarımız tarafından gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, 2014 yılında 4 adet doğal arıtma yapılmış olup, il genelinde doğal arıtma sayısı 40 a yükselmiştir


Niğde İl Özel İdaresi tarafından 2015 Yılı Yatırım Programında Yer alan ve yapımı %95 oranında tamamlanan 19 Proje karşılığında toplam 5.231.293 TL ( KDV dahil) Yaklaşık Maliyetli iş yapılmıştır.

2015 yılı içerisinde yapılan işlerden bazıları şunlardır;

Altunhisar-Yakacık (Kanalizasyon)
Altunhisar-Yeşilyurt (Kanalizasyon-Fosseptik-Doğal Arıtma)
Merkez-İçmeli (Kanalizasyon-Fosseptik)
Merkez-Fertek (Ek Kanalizasyon)
Bor-Kızılca (Kanalizasyon-Fosseptik)
Ulukışla-Kılan (Kanalizasyon-Fosseptik)
Ulukışla-Darboğaz (Kanalizasyon-Fosseptik)
Ulukışla YeniYıldız (Kanalizasyon-Fosseptik)
Ulukışla-Çiftehan (Ek Kanalizasyon)
Çamardı-Burç (Kanalizasyon)
Merkez-Hacıbeyli (Kanalizasyon-Fosseptik)
Ulukışla-Horoz (Kanalizasyon-Fosseptik-Doğal Arıtma)
Merkez-Çavdarlı (Kanalizasyon-Fosseptik-Doğal Arıtma)
Bor-Badak (Kanalizasyon-Doğal Arıtma)
Çiftlik-Şeyhler-Çardak-Murtaza-Ovalıbağ (Ek Kanalizasyon ve Doğal Arıtma)



Editör: TE Bilişim