Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Kent Ormanında yaptığı incelemeler sonrasında kent ormanının yeni yüzüyle Niğdeli vatandaşlara hizmet vereceğini belirtti.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Harun Dikici, belediye birim müdürleri Kent Ormanında incelemelerde bulunarak daha kullanışlı bir mesire alanı haline getirilmesi için çalışma başlattı. Kent Ormanı Niğde Belediyesi bünyesinde yeni yüzüyle hizmete açılarak Niğdelilere hizmet verecek. Aynı zamanda Niğde Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü de Kent Ormanı içerisine taşınarak Kent Ormanı gözde bir mekan haline getirilecek.


Kent Ormanı Niğde Belediyesi bünyesinde hizmet verecek


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kent ormanı yaklaşık 5 yıl önce Niğde Belediyesine Orman işletme Bölge Müdürlüğü tarafından 10 yıllığına tahsis edilmişti. Niğde Belediyesi olarak bir kaç kez ihaleye çıktık. Müstecir eliyle 4 yılı aşkın bir süredir çalıştırılıyordu. 10 Haziran'da müstecirle olan sözleşmemizi Niğde Belediyesi olarak fes ettik. 11 Haziran'da da Kent Ormanının müstecirinden devir teslimini aldık. Niğde Belediyesi olarak bakımı, sulanması, ağaçların budanmasına varana kadar Kent Ormanında her türlü hizmeti Niğde Belediyesi olarak biz vereceğiz. Önümüzdeki günlerde, özellikle Cumartesi, Pazar günleri Kent Ormanına halkımızın rahat ulaşımının sağlanabilmesi açısından Niğde Belediyemiz önünden Kent Ormanı arasında ücretsiz servis olanağı sağlayacağız" dedi

Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü Kent Ormanına taşınıyor

Belediye Başkanı Akdoğan; "Kent Ormanı 500 dönüm üzerine kurulmuş bir arazi. Güzel bir mesire alanı, piknik alanı. Bu alanı genişletip büyüteceğiz. Bir başka taraftan da Kent Ormanının devamlı etkin bir şekilde kullanılması için Belediyemizin Park Bahçeler Müdürlüğünü de Kent Ormanı içerisine taşıyarak Kent Ormanımızda Belediyenin bir eli sürekli mevcut bulunacak" şeklinde konuştu.

Hayvanat Bahçesi Projesi Kent Ormanında yapılacak

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Önümüzdeki günlerde halkımıza seçimlerde vaat ettiğimiz 'Hayvanat Bahçesi' projesini de Kent Ormanının Akkaya Barajı mevkiine doğru yaparak insanlarımızın değişik türden hayvanları görmesine, çocuklarımızın bu noktadaki merakının giderilmesine de Niğde Belediyesi olarak vesile olacağız. Kent Ormanının yeniden, yeni çehresiyle, yeni imajıyla Niğdeli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.





Editör: TE Bilişim