CHP İl Başkanı Özkan “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaşamın bütün zorluklarına göğüs geren, ülkemizin sorunlarına kilitlenen kadınların günüdür” dedi.

 

Haber: Gökhan Özbek – TYN HABER

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolaysıyla yazılı bir açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Mehmet Özkan; “Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ağır bedeller ödeyen kadınların günü, geleceğe umutla bakan kadınların günü. Geleceğe umutla bakan çocuklarını yetiştirmek için çaba harcayan kadınların günü. Erkeğine tarlada, fabrikada destek vermek isteyen kadınların günü. Yaşamın bütün zorluklarına göğüs geren, ülkenin sorunlarına kilitlenen kadınların günü.” Dedi.

Özkan açıklamasının devamında kadın olmanın zorluklarına dikkat çekerek, kesintisiz eğitime atıfta bulundu. Özkan; “Kadın deyince akla anneler gelir. Onların bizlerle beraber paylaştığı dostluklar gelir. Babamızla paylaşamadığımız çok şeyi annemizle paylaşırız. Sırlarımızı annelerimize anlatırız, dertlerimizi annelerimize anlatırız. Hatta babalarımıza söylesin diye önce annelerimize söyleriz. Anneler bu kadar önemli bizim yaşamımızda. Kuşkusuz kadınlar yaşamın ayrılmaz bir parçası ama yaşamda aynı zamanda mücadelenin de önemli bir parçası. Kadın mücadele etmek zorundadır. Pek çok tarihte örnekler verildi. Bazen verilir. Sırtında top taşıyan, mermi taşıyan, cepheye götüren kadınlar. Ama birde Sultanahmet meydanında ulusal bağımsızlık savaşının başlaması için mücadele eden Halide Edipleri de düşünmemiz lazım. Onlarda mücadele verdiler. Düşünceleriyle, yazılarıyla, şiirleriyle, romanlarıyla büyük mücadeleler verdiler. Dolayısıyla yaşamın her alanında kadının mücadele etmesi lazım. Biz mücadelenin yolu olarak şunu seçtik. Önce seçme, seçilme hakkı verildi. Kadınların okuması gerektiği üzerinde bu toplumda ortak bir payda oluşturduk. Kız çocukları okula gitmeliydi. Onlar okumalıydı, hayatı bilmeliydi, görmeliydi. Küçük yaşta kız çocuklarımız evlendirilmemeliydi. Zorunlu eğitim bakın 8 yıla çıktı çocuk evliliklerde olağanüstü büyük bir düşme var. Çocuk işçilikte büyük bir düşme var. Zorunlu eğitim 12 çıktığı zaman göreceksiniz daha görkemli bir toplumu yakalamış olacağız. Ama şimdi oradan geri adım attırmaya çalışıyorlar. Bu doğru değil. Hele hele birinci 4 yıldan sonra siz eğer mesleki yönlendirme gibi bir ucubeyi bu Türkiye’ye getirirseniz farklı bir toplum çıkarırsanız. Çağdaşlaşmadan geri adım atarsınız. Oysa çağdaşlaşmanın temel koşulu hepimizin okumasıdır. Eğitim budur. Eğitimin temel özelliği ülkesini seven, insanı seven yurttaş yetiştirmektir. Temel eğitimin özelliği budur. Temel eğitim bunu öngörür.” Dedi.

CHP’li Özkan son olarak bugün saat 12:00’da Cumhuriyet Meydanında yapılacak olan basın açıklamasına bütün Niğdeliler davet etti.




Editör: TE Bilişim