İl Genel Meclisi Başkanı Mahmut Peşin Mayıs ayı toplantısı sonrası bir değerlendirmede bulundu.



Peşin, “Aylar süren Demokrasi mücadelesinin akabinde seçimleri yaşadık. Seçimlerde AK Partinin zaferi ile sonuçlandı. İl Genel Meclisimiz 19 üyeden oluştu ve oy birliği ile Başkan seçimi yaptık. Siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakıp, ilimizin insanlarının daha müreffeh, daha huzurlu şartlarda yaşayabilmeleri için meclis üyelerimiz kenetlenip yekpare hizmet odaklı çalışacağız” dedi.



Başkan Peşin, köylerin şehirlerden farkı kalmayacağını söyleyerek şehirde ne varsa köyde de onu yapmak için meclis olarak çalışmalarda bulunacağız dedi.



Peşin, “Köylerimizi meclis üyelerimizle beraber gezdik, eksiklikleri yerinde inceledik. Köylerimizde acil olarak kanalizasyon ve içme su sorunları var. Bu çalışmaları bitirdikten sonra yol, parke taşı eksikliklerini giderip gençlerimiz içinde spor sahaları yapacağız. Çocuklarımız için çocuk oyun parklarını tamamlayacağız. 3 hedefimiz var, birincisi Köylerimiz şehir olsun. Şehirde olan her şeyi köyümüze yapalım. İkinci hedefimiz Bir Damla su boşa akmasın. Köylerimizde nerde olursa olsun kaynaktaki bir suyu boşa akıtmamak için projeler hazırlıyoruz. KOP’a çok iyi projeler sunduk ve bu yıl içerisinde somut çalışmalar olacak. Bir diğer projemiz ise Bir karış toprak boş yatmasın projesi kapsamında fidan dikimleri yapacağız. En az Bin hektar köy ihtiyar heyetinin kararından sonra ceviz ve badem dikeceğiz. Türkiye’de ilk olan Çöp toplama projesinde Niğde Türkiye’ye örnek bir proje oldu. Bu uygulama sayasinde ilçelerimizde 2 nokta belirledik ve bu noktalarda çöp toplama araçları hareket edecek. Buradan toplanan çöpler Katı Atık Bertaraf tesisine getirilerek geri dönüşümü yapacak” diye konuştu.


İl Genel Meclisi olarak bugünkü toplantısında İl Özel İdaresinin 2013 Yılı Mali kesin hesap cetveli görüşülüp Plan Bütçe Komisyonuna sevk edilirken, diğer gündem maddesinde ise mevcut 406 Hektar arazisi olan Organize Sanayimizin genişlemesiyle ilgili çalışmanın İmar ve Bayındırlık Komisyonunu sevk edildi.



Editör: TE Bilişim