Bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla seslenen Türk Kızılay’ı Niğde Şube Başkanı Kemal Gençoğlu Niğdeli hayırsever bağışçılarımızın vekâlet kurbanlarını ihtiyaç sahipleri ile paylaşmalarından dolayı tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum dedi.

Hayırsever milletin kurban vekâletleriyle yurt içi ve yurt dışında milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefleyen Kızılay, Kurban bayramının dayanışma ve yardımlaşma ruhunu dünyanın farklı coğrafyalarında da yaşattı.

Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar

Türk Kızılay’ın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde vekalet veren vatandaşlar için veterinerler tarafından seçilen kurbanlıklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulunduğu ortamda dini kurallara uygun bir şekilde, son derece hijyenik ortamlarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesildi. Bu model sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebildi. Kesilen kurbanlar yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma ya da kıyma konservesi haline getirilerek ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Türk Kızılay, bayram namazının ardından kesim işlemine başladı.

Kızılay ile İyilik Sınırları Aşıyor Söz konusu iyilik olunca sınırları ortadan kaldıran Kızılay, hayırseverlerin kurban vekâletlerini 2022 Kurban kampanyası kapsamında yurt dışında aralarında Bosna Hersek, Filistin (Kudüs/Gazze), Irak, Suriye, Yemen, Afganistan, Pakistan, Bangladeş olmak üzere 21 ülkede kesecek. Kızılay, yurt dışı için vekâletleri alınan kurbanları, kesim işlemlerinin ardından anlık olarak pay ederek Kızılay uzmanları aracılığıyla dağıtım gerçekleştiriliyor” dedi.

Editör: TE Bilişim