Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD), mübarek üç ayların başladığı Recep Ayı'nın ilk gününü Dünya Hafızlar Günü olarak ilan etti. Bu yıl 2 Haziran’a denk gelen bugün tüm Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
 
Niğde’de de düzenlenen etkinlikle Hafızlık ve Hafızların yeniden gündeme gelmesini hedeflediklerini belirten Evrensel Hafızlar Derneği Niğde Temsilcisi Bülent Acun, “Hayatlarını Kur’an’ı Kerim’i ezberlemeye vakfetmiş hafızlar baş tacımızdır. Onlar için ne söylense, ne yapılsa azdır” diye konuştu.
 
Dünya Hafızlar Günü nedeniyle Özbelde Hatipoğlu Kur’an Kursunda hafızlık yapmakta olan 10 öğrenciye hafızlık boyunca kendilerine rehberlik edecek olan Ziya Salihoğlu’nun İdeal Hafızın El Kitabı adlı eserini hediye ettiklerini vurgulayan Acun, “Bu hafızlarımız adına ilgili Niğde’de yapılacakların ilk adımıdır” dedi.
 
Şu anda Niğde’de Evrensel Hafızlar Derneği’nin temsilcilik olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Hatipoğlu Camii Müezzin-Kayyımı Hafız Bülent Acun, en kısa zamanda şube olmayı amaçladıklarını söyledi.
 
Bugün ülkemizde doksan bin civarında Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan belge almış hafız olduğunu vurgulayan Acun, “Hafız yetiştirmede dünyada birinci sıradayız. Lakin bu yeterli değil. Yıllar önce yılda on bin hafız yetişirken, bugün yılda sekiz yüz hafız yetiştirebiliyoruz. Hepimiz üzerimize düşeni yapmalı ve hafızlık müessesesini yeniden ayağa kaldırmalıyız” şeklinde konuştu.
 
Özbelde Hatipoğlu Kur’an Kursu yöneticisi Ahmet Öztürk de hafızlar gününde kendilerini ve öğrencilerini unutmayan Dernek yöneticilerine teşekkür etti.





Editör: TE Bilişim