İşitme Engelliler 1. Lig C Grubu'nda mücadelesine lider olarak devam eden Niğde İşitme Engelli Futbol Takımı'nın milli oyuncusu Samet Sağlam, Niğde’den destek alamadıklarını söyledi.



Niğde Gölcük kasabası doğumlu İşitme engelli Milli futbolcusu Samet Sağlam, bu günün Dünya engelliler günü olması nedeniyle, Niğde’de herhangi bir tören veya kutlama olmamasını dile getirerek Niğdeli yöneticileri sorumluluk almaya davet etti.

Türkiye’de birçok İşitme engelli futbol takımlarının peşinde olduğu Samet Sağlam, ''Bugün Dünya engelliler günü. Neden Niğde’de herhangi bir program düzenlenmedi veya bir çelenk konulmadı? Biz kulüp olarak çelenk hazırladık ama bir program olmayınca kendi başımıza çelengimizi koyamadık. Niğde’de her yıl böyle oluyor. Geçen yıl da önceki yıl da aynı şekilde bizlere sahip çıkılmıyor. Türkiye’nin her tarafında bu tür törenler düzenleniyor, Niğde’de bulunan engellilere çok büyük ayıp ediliyor. 45 kere Milli takım forması giydim, Ankara, İstanbul işitme engelliler takımı transfer için teklifte bulundu ama gitmedim. Ben Niğdeliyim, burada top oynamayı seviyorum'' dedi.

Milli Futbolcu Sağlam, ‘Kulübümüze hiçbir yardım yok, ben kulübün çay ocağında yatıyorum. Her gün Gölcük kasabasına gidip gelmek zor oluyor. Bunun dışında herhangi bir işim yok. Biz engellilere destek verilsin, iş verilsin. Hafta sonu Rize'ye gideceğiz. 16 saat gibi uzun bir yol, kulübün parası olmadığı için orada kalacak yer sıkıntısı çekiyoruz. Futbol oynayacağız, yorulacağız ama aynı gün tekrar yola çıkıp 16 saat yol çekeceğiz. Biz Niğdeliler'den destek istiyoruz’ dedi.


Niğde’de kulübe destek gelmediğini ve İşitme engelleri bir kenara attıklarını söyleyen Teknik Direktör Mehmet Yıldırım, ''Niğde’de tek profesyonel takım var. 18 yıl profesyonel top oynadım. Niğdespor’da teknik hocalık yaptım. Ama Niğde Belediyespor'un durumuna bakın. 4 trilyon, yeni parayla 4 milyon para harcandı. Bizim çocuklarımıza destek verin, Samet’e destek verin. Ben de bunları şampiyonluğa taşıyayım. Biz de imkan istiyoruz. Samet’i İstanbul istiyor, Ankara istiyor ama gitmek istemiyor. Samet nişanlı ve evlenmek istiyor ama sabit bir işi yok, evlenecek durumu yok'' diye konuştu.





Editör: TE Bilişim