Cumhuriyet Bayramının 96. Yıldönümünü kutlama törenleri bugün başlayacak. Cumhuriyet Bayramının ilan edilişinin 96. yıldönümü münasebetiyle bugün saat: 13.00’te Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlenecek.

Niğde Merkez İlkokul, Ortaokul ve Liselerin idarecilerinin, bayram ve flamaları ile katılacakları törende Valilik ve Niğde Belediye Başkanlığına ait çelenkler Atatürk anıtına sunulacak.

Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının söylenmesi ile sona erecek.

KUTLAMA TÖRENLERİ YARIN YAPILACAK

Cumhuriyet Bayramının 96. Yıldönümü dolasıyla kutlama törenleri yarın gerçekleştirilecek. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, yarın saat: 09.45’de makamında tebrikata giriş sırasına uygun olarak Devlet Adına kutlamaları kabul edecek.

Atatürk Meydanında yapılacak kutlama törenleri ise saat: 10.15’de başlatılacak. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir tarafından Askeri Birlik, öğrenciler ve halkın bayramını kutlayacaklar.

Ardından İstiklal Marşı söylenerek aynı anda gönderlere Türk bayrağı çekilecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Niğde Valisi Yılmaz Şimşek tarafından yapılacak. Kutlama törenlerinde öğrenciler şiir, kompozisyon okuyacak, Halk Oyunları gösterisi ve Niğde Belediyesinin Mehteran takımının gösterisi gerçekleştirilecek. Cumhuriyet bayramının 96. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen müsabakalarda dereceye giren sporcu ve öğrencilere ödülleri verilecek.

Editör: TE Bilişim