3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla CHP Niğde Milletvekili Doğan şafak yazılı bir mesaj yayınlayarak bu anlamlı günleri kutladı. Şafak açıklamasında engelliler için toplumun özel ve değerli üyeleri olduğunu ifade etti.

 
3 Aralık Dünya Engelliler günü dolaysıyla TBMM’deki çalışmalarına ara vererek yaptığı yazılı basın açıklamasında, gerek bir siyasetçi olarak, gerekse bir insan olarak engellilerin önündeki engelleri kaldıracağını ifade etti.

CHP’li Şafak açıklamasında; “Engellilik; yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar bütüncül bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir meseledir.
Toplumun üzerine hassasiyetle gitmesi gereken sorunlarından biri olan özürlü vatandaşlarımızla ilgili topyekûn bir bilinçlenmeye ihtiyacımız vardır.

Bu hassas konu, anne sağlığından eğitime, yönetimden, iş kanunlarına kadar hayatın bütün alanlarında bir bilgilendirme ve bilinçlenme seferberliği gerektirmektedir. Engellilerin toplumsal hayatlarını kolaylaştıracak, ümitli olmaları ve geleceğe güvenle bakmalarını sağlayacak tüm koşul ve imkânların oluşturulması, çağdaş devletin öncelikli görevlerindendir.

Engelli yurttaşlarımıza sahip çıkmak, onların sorunlarını çözümüne katkıda bulunmak ve hayatlarını kolaylaştırıcı önlemler almak, insanlık görevimiz olduğu gibi vazgeçilemez toplumsal sorumluluklarımızdandır.” İfadelerine yer verdi.

Engellilerin yaşadığı temel sıkıntıların giderilmesi noktasında AKP Hükümetinin önemli adımlar atması gerektiğini hatırlatan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak; “Bugün özürlü vatandaşlarımız açısından en büyük sorun; özürlülük hali nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama konularında yaşanan sıkıntılardır.

AKP Hükümetinin; Engelli vatandaşlarımızın her bakımdan gelişmeleri ve toplumsal hayata sağlıklı bireyler olarak tam katılımlarının sağlanmasına yönelik; eğitim, istihdam, sağlık hizmetlerine ulaşılabilirlik, bakım ve sosyal güvenliğe ilişkin sorunlarının çözümü ve bu hizmetlerin koordinasyonu için çok önemli adımlar atması gerekmektedir.” Diyerek hükümeti duyarlı olmaya çağırdı.

CHP’li Şafak açıklamasının sonunda engelli vatandaşlarla beraber olduğunu ifade ederek; “Engelli yurttaşlarımız, toplumun etkin, özel ve değerli üyeleri olduklarını bir kere daha hatırlatarak, hayatımızın onların varlıkları ve katılımlarıyla daha da güzelleştiğini ifade ediyorum.

Özürlü vatandaşlarımızla ilgili toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle Dünya Özürlüler Günü nedeniyle, özürlü vatandaşlarımızın yaşamlarının kolaylaştırılması yönünde herkesi duyarlı olmaya ve yapılan her türlü çalışmaya destek vermeye çağırıyor, tüm özürlü vatandaşlarımıza ve onların ailelerine sevgi ve selamlarımı sunuyor, sağlıklı günler diliyorum.” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Ankara’daki çalışmalarını tamamlayıp bugün Niğde’ye gelmesi ve dün vefat eden Çiftlik- Kitreli Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Şener’in cenazesine katılması bekleniyor.


 
 
 
 
Editör: TE Bilişim