8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Niğde belediyesi Hizmet binası içerisinde hizmet vermeye başlayan Kadın ve Aile Danışma Merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Belediye Başkanı Emrah Özdemir, eşi Duygu Özdemir ve Belediye Başkan Yardımcıları katıldı.

Ulusal Egemenliğin 104.Yılı Kutlanacak Ulusal Egemenliğin 104.Yılı Kutlanacak

Belediye Hizmet Binası içerisinde açılışı yapılarak hizmet vermeye başlayan kadın ve Aile Danışma merkezi açılışında konuşan Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “ Bugün, anlamlı ve özel bir gün. Bugün için özel bir gün diyoruz ama keşke bugünler hiç olmasa. Kadınlarında böyle bir güne ihtiyacı olmasa, Ama maalesef toplumumuzda ve dünyada kadınların saygınlığını arttırmak amacıyla böyle günler oluyor. Bugünlerin vesilesi ile biz de toplumumuzun ve ailemizin parçası olan kadınların daha güçlü olmasını, toplumda daha iyi yerlerde bulunması için elimizden geleni yapıyoruz. Biz de Niğde Belediyesi olarak bugün farklı bir açılış yaptık. Bu gün belediyemizin içerisinde “Kadın Ve Aile Danışma Merkezini” açıyoruz. Bu merkezi açarken ben bir teşekkür etmek istiyorum. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitemiz ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzle bu merkezimizde ortak çalışacağız” dedi.

Kadın ve Aile Danışmanlığı merkezinde kadınlara Psikolojik, psikiyatri ve hukuki anlamda danışmanlık hizmeti verileceğini ifade eden Özdemir; “ Merkezimizde biz kurumlar olarak, kadınımıza hem psikolojik hem psikiyatri hem de hukuki anlamda her türlü danışmanlık hizmetlerini vereceğiz. Bundan sonra kadınlara hizmet vereceğimiz, hizmet alanlarının sayısını da arttırıyoruz. Belediyeyi tercih etmemizde ki sebep ise kadınlarımız bu hizmeti kullanırken çok daha rahat girip çıkabilsinler. Sadece psikolojik danışmanlık merkezine girmek belki dışarda farklı algılanabilir. Kadınlarımız rahat girip çıkamazlar diye her gün binlerce insanın girip çıktığı belediye binamızın içerisinde rahat, güzel ve şık bir oda yaptık. Kadınlarımız gün içerisinde istedikleri saatte gelip burada, belli periyotlar da istedikleri danışmanlık hizmetini alabilirler. Dediğim gibi hukuki danışmanlık hizmeti de vereceğiz. Psikolojik danışmanlıkta vereceğiz. Sosyolojik anlamda da danışmanlık hizmeti vereceğiz. İnşallah kadınlarımız için bu merkezimiz hayırlı olsun. Bu gün eşim ve belediye çalışanlarımızla birlikte açılışını yapmış bulunuyoruz. Psikolog, Sosyolog, Psikiyatri ve Hukukçu personellerimiz ile birlikte danışmanlık hizmetini kadınlarımıza vereceğiz. Böyle güzel bir ortam sağladık. İnşallah kadınlarımız için hayırlılara vesile olur diyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim