Bor Belediye Başkanı Sıkı ERAT, bütün basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.  

Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle açıklama yaptı.

Basın mensuplarının büyük fedakârlık göstererek mesleğini yapmaya çalıştığını hatırlatan Başkan ERAT, İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için gündeme taşıdıkları konularla önemli katkı sağlayan, televizyon, gazete,  dergi, haber portallerin de basın görevi yapan ve yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden, halkın doğru ve zamanında bilgi almasını sağlayarak kamu yararı adına çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

 

Yazılı ve görsel basında çalışan değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Basın; demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Fedakârlık göstererek çalışan basın mensuplarımız, halkın doğru ve zamanında bilgi almasını sağlayarak kamu yararı adına çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

 

Gazetecilik, özellikle fedakârlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir.

 Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, bir taraftan halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler.

 

Başkan ERAT, özellikle yerel basın, her zaman vatandaşa doğru ve tarafsız bilgi aktaran,  gerektiğin de halkın yanında, yapılan hizmetleri kamuoyuna yansıtan bir destek, yanlışları gösteren, eleştirel bir güç olarak; basın mesleği ayrı bir güç olduğunun altını çizerek belirtmek ve görmek gerektiğine dikkat çekti. 

Tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, meslek hayatlarında başarılarının devamını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım. Dedi.

Editör: TE Bilişim