CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Narenciye Üreticilerinin Sıkıntısını Dile Getirdi. Niğde’de Ziraat Mühendisi olan Erhan Adem yeni oluşturulan CHP Genel Merkezi yöneticileri arasında gölge tarım bakanı olarak gösterilmişti.

MHP'li Meclis Üyelerinden Ak Partili  Bor Belediyesine Anlamlı Teklif MHP'li Meclis Üyelerinden Ak Partili Bor Belediyesine Anlamlı Teklif

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in de en çok soru önergesi vergisi, meclis konuşmaları ve basın açıklamalarında değindiği konular tarım konuları idi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Hayat ilini ziyaret ederek buradaki narenciye üreticileri ile bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Erhan Adem, narenciye üreticisinin mandalinayı 2 liraya bile satamadığını belirterek, çiftçilere mutlaka 2,5 liradan az olmamak üzere bir destek verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Adem konu hakkında yaptığı açıklamasında, “Deprem bölgesi Hatay ilimizi ziyaret ederek burada narenciye üreticilerimizle bir araya geldik. Maalesef üreticilerimiz alıcı bulamamaktan şikayetçi. Biz bunun üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı’na seslenerek, üreticilere kilo başına 2,5 lira destek verilmesi çağrısında bulunduk. Geçtiğimiz azar günü verilen ve resmi gazetede tebliğ edilen miktara göre, narenciye üreticisine kilo başına 1 lira destek veriliyor. Bu miktar üreticiyi kurtarmaz. Deprem altında ezilmiş depremzede üreticimizi ikinci bir depremde bırakıyorsunuz” dedi.

CHP’li BELEDİYELER ALACAK

CHP’li belediyelerin konuyla alakalı bir çalışma yaptığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Bizim belediyelerimiz bir çalışma yaptı. Narenciye alacak ve ihtiyacı olan ailelere dağıtacaklar. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin de bunu yapması gerekiyor. TMO’nun bir an önce alım yapıp ikinci bir depremi yaşayan çiftçilerimizi bu zarardan kurtarması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Editör: Selim GÖKEL