TUBİTAK Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Sergisi Açıldı

 

TUBİTAK’ın Ortaöğretim Öğrencilerine yönelik Araştırma Projeleri yarışması sonucu bölge illerden seçilen 110 projenin yer aldığı Kayseri Bölge Sergisi, Melikşah Üniversitesi’nde açıldı.

 

Melikşah Üniversitesi´ndeki serginin açılışına; Kayseri Valisi Sayın Şerif Yılmaz, Melikşah Üniversitesi Rektör Vekili ve TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, Niğde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Durak, öğretim üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Melikşah Üniversitesi'nde açılan Bölge Sergisi'ni gezen Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, projelerin hepsinin birbirinden değerli olduğunu belirterek, ''Gördüğümüz kadarıyla, anladığımız kadarıyla geleceğimize ümitle bakma adına gençlerimizin çok güzel çalışmaları var. Ben hepsini tebrik ediyorum. Bugün için ortaya konulan çalışmaların sanayiye geçmesi lazım. TÜBİTAK ülkemizdeki bilimsel çalışmalara, araştırmalara öncülük ediyor. Özellikle son yıllarda ülkemizdeki bilimsel çalışma ve araştırmalara çok büyük önem ve maddi kaynak veriyor. Diğer bakanlıklarla beraber TÜBİTAK'ın bu çalışmaları, Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesini hızla yakalama yolunda ilerlediğinin bir göstergesidir'' diye konuştu.

 

Bölge Sergisine katılıp öğrencilerin projeleri ile ilgilenen Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan ve sergilenen projeleri destekliyoruz. Öğrencilerimiz birbirinden güzel projeler üreterek ülkemizin geleceği için yenilikler yapma gayretindeler. Niğde’den toplam 12 proje ile bölge sergisine katılmış bulunmaktayız. Ayrıca bölge sergisinde okullar bazında değerlendirme yapıldığı zaman en fazla proje sergisi olan okul bizim ilimizden çıkmıştır. Buda bizim için ayrı bir sevinçtir. Umarım projelerimiz bölge sergisinden başarı ile çıkarak Ankara’da yapılacak final sergisine gitmeye hak kazanırlar. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimiz tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum” diyerek konuştu.

 

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, bölge illerinden toplam 689 projenin başvurduğunu ve bu projeler içinden 110´unun bölge sergisine davet edildiğini bildirdi. Prof. Dr. Yalçınöz, TÜBİTAK Proje Yarışması´nın sağlıklı ve objektif bir şekilde yapılabilmesi için bölgedeki üniversitelerde alanında uzman öğretim üyelerinden oluşan jürinin değerlendirmeleri sonucu seçilen 17 projenin, Ankara´da yapılacak Final Sergisi ve Final Yarışması´na gönderileceğini kaydetti.

 

TÜBİTAK´ın düzenlediği Proje Yarışması´nda bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, psikoloji, sosyoloji ve tarih konularında sergiye değer bulunan 110 proje bulunmaktadır. 


Editör: TE Bilişim