Aralarında şampiyon güreşçilerin de yer aldığı 50 başpehlivan ve 400’den fazla sporcunun katılımıyla gerçekleşen şenlik, sıcak havaya rağmen vatandaş tarafından büyük ilgi gördü.

Çeşitli illerden gelen güreşçilerin yer aldığı Karakucak Güreşleri öğle saatleri itibariyle başladı. Türkiye Güreş Federasyonu yetkilileri ve hakemlerinin gözetiminde yapılan Karakucak Güreşleri minik güreşcilerin ön eleme müsabakaları ile start aldı. Geleneksel Karakucak Güreşleri Güreş Ağası Neşet Doygun katılımcıları selamladı. Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Güreş Ağası Doygun'a güreş ağası kemeri taktı.




Özdemir;"Bizler belediye olarak sporun ve sporcunun her zaman yanında olacağız. Niğde için güreşin farklı bir anlamı var. Pehlivanların farklı bir anlamı var burada değerli sporcularımız, pehlivanlarımız var. Elli beşe yakın başpehlivan, yüzlerce de sporcumuz katılıyor bu etkinliğe. Pehlivanlar diyarına hoş geldiler. Niğdemizin adı pehlivanlarla anılmıştır, inşallah bu adı pehlivanlar eşliğinde yaşatacağız" dedi.

Niğde bilardo il birincisi Türkiye şampiyonası yolcusu Niğde bilardo il birincisi Türkiye şampiyonası yolcusu