Niğde’de, kas zayıflığı nedeniyle 3 yıldır evde eğitim alan 23 Nisan Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Eda Kahramaner mezun oldu. Eda'nın karnesini, evde düzenlenen törende Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar verdi. 

Eda Kahramaner'in karnesi ve teşekkür belgesi Niğde Aşağı Kayabaşı Mahallesi'ndeki evinde Niğde İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yaşar tarafından verildi. Müdür Yaşar, Eda’ya ayrıca başarısından dolayı da altın hediye etti.

3 yıl boyunca her branştan öğretmenin eve gelip Eda’ya eğitim verdiğini söyleyen Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, “Engelli olan ve okula devam edemeyen öğrencilerimize evde eğitim için öğretmen görevlendiriyoruz. Tabi bu öğrencimizin bir okulda kayıtları var. Bu öğrencimiz 23 Nisan Ortaokulu'na kayıtlı öğrencimiz. Öğrencimize her branştan öğretmenimiz gelip eğitimini evde veriyor. Yani hiçbir öğrencimizin eğitim konusunda sistemin dışında bırakmıyoruz. Yine ilkokul öğrencilerimize sınıf öğretmenliği görevlendiriyoruz o da yine aynı şekilde evde eğitimlerini tamamlıyorlar. Bu öğrencimiz ortaokulda olduğundan dolayı buna her branştan ve her dersle ilgili öğretmen gönderiyoruz ve evde eğitimini tamamlıyor” dedi.

Eda’nın bu yıl mezun olduğunu ve önümüzdeki yıl liseye başlayacağını söyleyen Yaşar, “Eda kızımız da 8 sene sonucunda bu sene inşallah ortaokulu bitirecek önümüzdeki yıl liseye devam edecek. Aynı zamanda bugün biz bu öğrencimizin hem karnesini onla beraber teşekkür belgesini evde takdim ettik. Diğer öğrencilerimizin okulda ayaklarına gittiğimiz gibi bu öğrencimizin de evinde ayağına gelerek karnesini ve teşekkür belgesini takdim ettik. Ailesine özellikle teşekkür ediyorum. Çocuğumuzla ilgilenmiş bu hale getirmiş ve yetiştirmiş. Ben öğrencimize ders vermek için eve gelen öğretmenlerimize, annesine, babasına ve diğer ablalarına ilgilendikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TEOG sınavından 473 puan alan Eda, evde eğitimin kendisi için çok faydalı olduğunu söyledi. Sağlıklı olmanın öneminden söz eden Eda gözyaşlarını tutamadı. 

Eda’nın annesi Hanife Kahramaner ise 3 çocuğundan en küçüğü olan Eda’ya evde verilen eğitimin çok faydalı olduğunu ve öğretmenlerin kızına verdiği eğitimden çok memnun olduğunu ifade etti. 


 
Editör: TE Bilişim