Niğde Üniversitesinde  düzenlenen “Eski Türk Tarihi” konulu konferans programı, yoğun ilgi gördü.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen ve Rektör Vekilimiz Prof. Dr. İlyas Gökhan, Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldığı programa, Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Taşağıl konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında, Türk tarihi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Türk tarihini analitik olarak anlamak için Türk göçlerini iyi anlamak gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Taşağıl, “Türk tarihinin yaşandığı yerler dediğimiz zaman kesin, belirli bir yer akla gelmiyor. Bin beş yüz yıl öncesine ait bir belge ile Tuna nehrinden Karadeniz’e kadar olan kısımdaki bütün Türk Boylarının nerede yaşadığını görebiliyoruz. Bu yüzden olaya farklı bakmamız gerekiyor. Sadece bir mekândan söz edemeyiz. Buna bakarak da Türk adının kaybolmadan günümüze nasıl ulaştığını iyi incelememiz gerekir. Bakınız kaç tane Hanedan değişti. Devletler yıkıldı. Onca şeye rağmen Türkler toplum olarak günümüze kadar yaşadı” diye konuştu.

Büyük beğeni toplayan program sonunda; Prof. Dr. Ahmet Taşağıl’a, Rektör Vekili Prof. Dr. İlyas Gökhan tarafından teşekkür belgesi, Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı tarafından da Üniversitemiz anı tabağı takdim edildi.


 
 
Editör: TE Bilişim