Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38’nci kurultayı sonrası Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi olan Niğde CHP eski İ Başkanı Erhan Adem partisinin Niğde İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek kurultay sürecini değerlendirerek, MYK üyeliği hakkında konuştu.

KURULTAY BİR BARIŞ ORTAMINDA GERÇEKLEŞTİ

CHP MYK Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem; “ Kurultayımız bir barış ortamı, demokrasi ortamının en güzel örneklerini göstererek başladı. Kavganın, gürültünün olmadığı, herkesin fikrini özgürce konuştuğu bir ortamda gerçekleşti. Bizler değişimci tarafta yer alarak Türkiye'de hiç olmamış kongrelerde olağan kongrelerde bir genel başkanın değiştirildiği tarih boyunca Türkiye'de hiçbir siyasi partide gözükmemiş, görülmemiş olmasına rağmen biz bu süreçte yüzüncü yılımız yani ikinci yüzyılımızın başlangıcında bir değişim gerçekleştirdik. Bu süreçten sonra Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel hem parti meclisi listesini yaparken, hem MYK'yı oluştururken, gençlerden oluşacak bir sistem üzerinde önce de konuşuyorduk. Daha sonrasında da gerçekten dediklerini yaptı. Bizim yanımızda eskilerden kimse olmayacak, yeni yüzler göreceksiniz, konusunun uzmanı kişileri göreceksiniz” dedi.

CHP’DE DEĞİŞİMİ HERKES GÖRECEK

CHP'nin Teklifi ile Niğde Belediyesinde Yeni Komisyon CHP'nin Teklifi ile Niğde Belediyesinde Yeni Komisyon

CHP'de gerçekten bir değişimi göreceksiniz diyen Adem; “ İnsanların daha fazla katkı koyduğu, insanlara bir umut geldiği, umudun aşılandığı bir dönem olacak. Bizler cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettiğimiz dönemde seçmenlerimizde bir umut kırgınlığı bir boş vermişlik oluştu, bunu gözlemliyorduk. Ama değişimle birlikte tekrar hepimize bir heyecan geldi. Hepimiz umutlandık, umutlarımız arttı ve yükselerek de artmaya devam ediyor.

YEREL SEÇİMLERDE 16 BÜYÜKŞEHİRİ ALACAĞIZ

Adem; “Ben inanıyorum ki önümüzdeki yerel seçimlerde mutlaka ama mutlaka elimizde olan on bir belediyeyi koruyacağımızı net biliyorum ve bunun üzerine en az dört tane büyükşehir daha ekleyeceğimizi, 15-16 büyükşehri alacağımızı, birçok ilçeyi, birçok beldeyi de belediye başkanlıklarını kazanacağımıza eminiz. Bütün seçmenimiz de emin. Hepimiz kendimizden eminiz içinde daha güzel adaylarla birlikte var olan adaylarımızla çalışan, işinde başarılı belediye başkanlığını gerçekten hakkıyla yapmış, arkadaşlarımıza devam edeceğiz. Diğer arkadaşlarımıza, diğer yerlerde olan arkadaşlar da bölgesini en iyi bilen, bölgesinde en çok sevilen ve kazanmaya en yakın kişilerle yol yürüyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Genel başkanımız açıklamasında söyledi. Değişimci olmuş olmamış, genel merkez yanında da yer almış.  Birçok Belediyeyi kazanacağız ve erken genel seçimin önünü açacaktır bence.

YEREL SEÇİMDEN SONRA ERKEN GENEL SEÇİME GİDİLECEKTİR

Türkiye Belediye Başkanlığı seçiminden sonra Cumhuriyet Halk Parti'nin zaferiyle sonuçlanacak seçiminden sonra bir erken genel seçime gideceğini inanıyorum diyen Adem; “ Mahalli İdareler Seçimi'nde ellerindeki 11 belediyeyi koruyacaklarını belirten Adem, şöyle konuştu:"Bunun üzerine en az 4 büyükşehri daha ekleyerek 15-16 büyükşehri alacağımızı, birçok ilçe ve belde belediye başkanlıklarını da kazanacağımıza eminiz. Birçok yerde belediyeleri kazanacağız. Bu, erken genel seçimin önünü açacaktır. CHP'nin zaferiyle sonuçlanacak yerel seçimden sonra erken genel seçime gidileceğine inanıyorum. MYK üyesi olmamıştı Niğde'nin, artık Niğde'yi temsil eden sizlerin sorunlarını daha iyi bilen, orada gündeme getirilecek olan bir MYK’da oldu. Ben tüm Niğde halkına, tüm partili arkadaşlarıma gerçekten teşekkür ediyorum ve onlara layık olup onların başını öne eğdirmeyecek ve onları temsil edecek şekilde çalışmalar yapacağıma şimdiden söz veriyorum.” Dedi.

Editör: Selim GÖKEL