Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem’in gündeminde Ecemiş Çayının Aksaray'a içme suyu olarak gönderilmesi ve Ecemiş Çayına kanalizasyonun karışması vardı. 

CHP Niğde İl Başkanı Erhan  Adem, Parti yöneticileri ile birlikte Ecemiş Çayına giderek kanalizson akışını gösteren video ile birlikte  bir açıklama yaptı.  


BU SU İÇME SUYU VE TARIMDA KULLANILIYOR
Yapılan tespit ve incelemelerde ilk uyarıdan bu yana 4 ay geçmesine rağmen henüz bir adım atılmadığı görülürken, İl Başkanı Erhan Adem ise olayın ciddiyetini göstermek üzere kanalizasyonun Ecemiş Çayı'na akıtıldığı noktada basın açıklaması yaptı.


Bu vahim durumun hem insanlar hem de diğer canlılar için oldukça ciddi sorunlar oluşturacağına değinen İl Başkanı Erhan Adem; ‘Bu su aktığı güzergah boyunca, içme suyu, tarımsal sulama ve mesire alanları gibi bir çok şekilde kullanılıyor. Şu an kokudan durulmuyor. Bölgede bir arıtma tesisi bulunmadığından dolayı su Ecemiş Çayı’na kontrolsüzce akıtılıyor. Bu su bu topraklardan doğup Pozantı deresi, Ceyhan baraj gülü derken Adana’ya kadar akıyor. Maalesef insanlarımız bu suyu kullanıyor. Bir an önce yetkililerin bu konuda önlem alıp arıtma tesisini kurması gerekiyor. Ayrıca bir proje ile önümüzdeki süreçte Aksaray’a içme suyu olarak götürülmesi planlanan bu suyun Niğde’nin içme suyu sorunu varken Niğde’de doğan suyun Aksaray’da ne işi var’  dedi.


NİĞDE’NİN AK PARTİLİ VEKİLLERİ UYUYOR
Açıklamasında hükümete de yüklenen İl Başkanı Adem, AK Partili Milletvekillerine de seslenerek; 'Niğde’nin AK Partili Milletvekilleri uyurken, Aksaray’ın Milletvekilleri Ecemiş Suyunu yoğun bir kulisle Aksaray’a götürecekler. Biz bu projeye karşıyız. Çünkü önce Niğde gelir, sonra Aksaray.  Eğer bu proje olur ise bu güzergâh üzerindeki tüm yerleşkeler dahi ciddi sıkıntılar çekecekler’ diye konuştu.

BORHABER.NET 2013 YILINDA VE SONRASINDA ONLARCA BU KONUDA HABERLER YAPMIŞ VE 

İL SİYASET VE YÖNETİCİLERİNİ UYARMIŞTI. AŞAĞIDAKİ MANŞETE TIKLAYIN

İlgili bazı haberler aşağıda tıklayın. 

Dün Tartıştılar... Bugün Ömer Kılıç Vilayetler Birliği Temsilcisi Seçildi Dün Tartıştılar... Bugün Ömer Kılıç Vilayetler Birliği Temsilcisi Seçildi
Editör: TE Bilişim