Türkiye'nin farklı kentlerinden Ömer Halisdemir Üniversitesini kazanarak Niğde’ye gelenler, gönüllü gençlerce karşılanıp barınacağı KYK yurtlarına yerleştiriliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki gençlik liderleri ve gönüllü üyeler, Niğde’ye gelen öğrencileri Şehirlerarası otogar da ve KYK yurt girişlerinde karşılıyor.

Bor İlçe Halk Kütüphanesinde Kültürel Söyleşilere Devam Bor İlçe Halk Kütüphanesinde Kültürel Söyleşilere Devam

"Yeni serüveninize hoş geldiniz gençler" sloganıyla şehirler arası terminallerde ve KYK yurtlarında stantlarda karşılanan öğrencilerin burada hem kayıtları yapılıyor, hem de çeşitli ikramlarda bulunularak kentin tanıtan bilgilendirici materyaller veriliyor. Daha sonra öğrenciler, barınacakları Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştiriliyor.

Gençlik  ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, kente gelen gençleri karşılayarak yurtlara yönlendirmek ve şehir tanıtmak amacıyla stantlar kurduklarını, kendilerini Gençlik Merkezlerine davet ettiklerini, yurtlara yerleşmeleri konusunda yardımcı olduklarını. Üniversite eğitimi için şehrimize gelen gençlerimizi aile sıcaklığı ile karşılıyoruz. Gençlik Merkezleri olarak bugün olduğu gibi her zaman gençlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz” dedi.

Editör: Selim GÖKEL