Ülke genelindeki sigara bırakma polikliniklerinde, kendi başlarına bağımlılıklarından kurtulamayanlara ücretsiz hizmet sunuluyor.Niğde Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sigara bırakma polikliniğine 9 ay içerisinde 200 kişi sigara bırakmak için müracaatta bulundu.

Ülke genelinde sigaraya bir yıl içerisinde 4 kez zam gelmesine rağmen Niğde sağlık İl müdürlüğü bünyesinde bulunan Sigara bırakma Polikliniğine 9 ay gibi bir süre içerisinde 200 kişinin müracaat etmesi akıllara sigaraya gelen zammın bile vatandaşları sigara bırakmasında caydırıcı olmadığı görülüyor.

Niğde Sağlık İl müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, Sağlık İl müdürlüğü bünyesinde bulunan Sigarayı bırakma polikiniği günlük 20 hastaya aylık 400  hastaya bakabilirken 9 ay gibi bir süre zarfından sigarayı bırakmak için 200 vatandaşın müracaatta bulunduğu öğrenildi.

Yaklaşık 40 yıl önce başladıkları sigarayı defalarca denemelerine rağmen bırakamayan tiryakiler, Sağlık İl müdürlüğü sigara bırakma polikliniğinden aldıkları profesyonel destek sayesinde bağımlılıklarından kurtuluyorlar.

Adnan Özer; 14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun Adnan Özer; 14 Mart Tıp Bayramı Kutlu Olsun

Sigara bağımlılığının bir hastalık olduğunu ve tedavi edilmesi gerektiğini belirten yetkililer, "Sigara, ömür boyu bağımlılık yapan bir madde. Sigara bağımlılığı fiziksel, psikolojik ve sosyal bağımlılıktan oluşuyor. Tedavi sürecinde bu üç bağımlılığa yönelik tedavinin birlikte verilmesi lazım. Sigara bırakmanın bir süreç olduğunun hastaya uygun şekilde anlatılması gerekiyor. Hastanın fiziksel bağımlılıkla birlikte psikolojik ve sosyal bağımlılığını ortadan kaldıracak şekilde tedavilerin planlanması gerekiyor" denildi.

Editör: Selim GÖKEL