Adem: Süt fiyatlarından ne üretici memnun ne de tüketici Adem: Süt fiyatlarından ne üretici memnun ne de tüketici

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı destekleriyle Niğde Patates Araştırma Enstitüsünde yapımı tamamlanan tam kontrollü ve otomasyonlu serada, ilk yerli ve milli patates hasadı başladı.

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen "KOP ile Yerli ve Milli Patates Çeşitleri Çiftçi İle Buluşuyor" projesi kapsamında yapımı tamamlanan 500 metrekare alana sahip tam kontrollü ve otomasyonlu serada yerli ve milli çeşit adayları süper elit kademedeki mini yumru hasatlarını başladı.

Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, "Yürüttüğümüz ıslah çalışmaları neticesinde ülkemizde ilk defa 10 adet yerli ve milli patates çeşidini tescil ettirdik. Bu çeşitleri sadece tescil ettirmekle kalmayıp 8 adet yerli ve milli çeşidimizin de satışını gerçekleştirdik. Yaptığımız kamu-özel sektör iş birliği çerçevesinde yerli ve milli tohumluklarımızın sertifikasyon işlemleri ve ileri kademedeki tohumluk üretimleri devam etmekte olup özel sektör vasıtasıyla yerli ve milli tohumluklar çiftçilerimizin hizmetine sunulacaktır" dedi.

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, emeği geçenlere ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin'e teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim