Niğde’nin Kurtuluşu Sanayide

Eyüp Doğanlar ; Niğde Olarak Organize Sanayinin Farkında Değiliz

EKONOMİ 13.12.2013, 12:39 17.12.2013, 16:21
Niğde’nin Kurtuluşu Sanayide
 Niğde Organize Sanayi Bölgesinde Faaliyet Gösteren, tekstil üretimi konusunda önemli bir yere sahip olan ORTEKS Tekstil A.Ş. ve Doğanlar Tekstil A.Ş. Fabrikalarının Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Doğanlar, Niğde Organize Sanayiyi kurtaramaz, ama Organize Sanayi Niğde’yi kurtarır dedi. Deneyimli ve Başarılı Sanayici Eyüp Doğanlar ile Niğde Organize Sanayi Bölgesi ve sektörü konuştuk. Doğanlar konu hakkında Anadolu Gazetesi  Yazı İşleri Müdürü Alpaslan Düzgün’e açıklamalarda bulundu.

 

 

Niğde Olarak Organize Sanayinin Farkında Değiliz

 

Niğde olarak Organize Sanayinin farkında olunmadığını belirten Doğanlar; “Niğde’de organize sanayi geçmişte neden itibar görmedi konularına girmek istemiyorum. Artık geçmişe takılamamak gerekiyor. Niğde olarak Organize sanayinin farkında değiliz, organize sanayimiz çok gelişmiş bir durumdadır. Organize sanayi bölgemizde çok ciddi kümelenme safhasına gelmiş tekstil hammadde üreten tesislerimiz var. Biz ikinci ünitemizi faaliyete geçiriyoruz, Işıl Tekstil ve Çetinkaya Tekstil ikinci ünitelerini faaliyet geçirdiler. Mevcut sanayicilerimiz artık burayı ciddi anlamda geliştirecekler. Niğde’de iyi ve güçlü sanayicilerimiz var” dedi.

 

Niğde’nin Kurtuluşu Sanayide

 

Niğde’nin Kurtuluşunun Sanayide olduğuna vurgu yapan Eyüp Doğanlar, Niğde Organize Sanayini Kurtaramayacağını, Ama Organize Sanayinin Niğde’yi kurtarabileceğini belirterek, Niğde’nin Kendi Sanayisine sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

 

Doğanlar; “Niğde’nin kendi sanayisine sahip çıkması lazım. Böyle tekstil fabrikalarının olduğu 1 Milyar Dolara yakın bir yatırımın olduğu, 7-8 Milyon TL ciro yapan bir iş koluna burada herkesin sahip çıkması lazım. Bu kadar net söylüyorum.

 

Niğde de çalışan nüfusun %70’i organize sanayi bölgesinde çalışıyor, elektriğin %90’ı organize sanayinde tüketiliyor. Bunlardan Niğde’nin haberi var mı? Bürokrasinin haberi var mı? Sivil toplum kuruluşlarının haberi var mı? Kimin haberi olacak. Bizler yılladır söylüyoruz, kendimiz söylüyor kendimiz dinliyoruz.

 

Çok ciddi varlıklara sahibiz ama maalesef farkında değiliz. Burada tekstil fabrikaları, kumaşa, boyahaneye ve konfeksiyona dönüştüğü an Niğde’yi kimse tutamaz. Bunun örneği Türkiye’de Maraş’tır. Maraşlı, sivil toplum kuruluşları, bürokrasi sanayisine sahip çıkıyor. Ankada’dan gitmiyorlar, bizimkilerde Niğde’den kalmıyorlar. Ağlamayan çocuğa mama vermezler” şeklinde konuştu.

 

Dünyanın En Kaliteli İpliği Niğde’de Üretiliyor

 

Dünyanın en kaliteli ipliğinin Niğde’de üretildiğini belirten deneyimli sanayici Doğanlar; “ Dünyanın en kaliteliği ipliği Niğde’de üretiliyor ve bunun her çeşidi üretiliyor. Tekrar ediyorum Niğde’nin kurtuluşu sanayide tekstil sektöründe. Bizler konuşan veya dertlerini sıkıntılarını dile getirmeyen bir toplumuz. Hesap sormuyoruz.  “Bize dokunmayan yılan bin yaşasın” mantığı ile hareket ediyoruz. Ben bu konuları dile getiriyorum ama bu sorun sadece benim sorunum değil. Tüm Türkiye’nin sorunudur.  Niğde elindeki birçok fırsatı değerlendirememiş. Artık unutun başka illeri Niğde’ye bakın, Niğde’yi de kurtaracak birilerine bakın. Bu dakikadan sonra Niğde’yi tek kurtaracak olan tekstil sektörüdür. Milyonlarca dolarlık yatırım var Niğde’de. Dünyanın en popüler en kaliteli kumaşı Niğde’de üretilmektedir. Tekstil sektörüne İlin yöneticileri, Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları, basın, esnaf ve Niğdeli sahip çıkmalıdır.” dedi.

 

Pamuk Üretimi Desteklenmeli

 

Stratejik hammadde olan Pamuğun sektörün başlıca sorunu olduğunu belirten, Eyüp Doğanlar; “  Sektörün birinci sorunu stratejik hammaddesi olan pamuk üretimine devletin ve hükümetlerin son derece ciddi ve sıcak bakması lazım. Bizim çiftçimizi ciddi ciddi desteklemesi lazım. Pamuğun %40’lık kısmını biz üretiyoruz, %60’lık kısmını ithal ediyoruz. Bunun kesinlikle engellenmesi lazım. Türkiye pamuk üretimine son derece uygun toprak yapısına sahip. Bu bakımdan stratejik ham medde devlet politikası olması lazım.

 

OSB Başkanımız Sorunların Farkında

 

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Altunbaş’ın sanayinin içinden geldiğini ve sorunları bildiğini belirten Doğanlar, “Organize sanayi başkanımızın, sorumluluk taşıyan, sanayiciliği bilen, ekonomiyi bilen, teknolojiyi bilen biri olması dolayısıyla gelmiş geçmiş en iyi başkanlardan biri olduğunu düşünüyorum. Başkanın sadece eli değil bütün vücudu taşın altında. Şuanda son derece ilgili ve bilgili bir organize belgesinin başkanı var, bundan sonra gelecek yatırımcıya ilgi gösterecek sorumluluk çerçevesi içerisinde iyi bir organize sanayi başkanlığı yapacağına inanıyorum ve destekliyorum” dedi.

 

Devlet Fabrika Kapatanlardan Hesap Sormalı

 

İşadamı Doğanlar,  Fabrika kurmanın, ekonomik olarak sorumluluğun sanayicide olduğunu fakat, fabrika kapatmanın sanayicinin elinde olamaması gerektiğini belirterek; “Fabrika kurmak benim elimde olabilir ama kapatmak benim elimde olmamalı. Burada devlet devreye girmeli. Fabrikanın neden kapatıldığını, ekonomik nedenlerden dolayımı, kredi sisteminden dolayı mı, teşvik sisteminden dolayımı veya uygulanan devlet politikalarından dolayımı kapatıldığını araştırmalı ve buna göre bir çözüm bulması gerektiği inancındayım” dedi.

 

Sanayi İl Müdürlükleri Daha Etkin Çalışmalı

 

Bir sanayici olarak Niğde’de Sanayi Müdürlüğünün varlığını bilmediğini ifade eden Doğanlar, “Ben sanayici olarak sanayi il müdürlüğünün Niğde de olduğunu bilmiyorum. Sanayi müdürlükleri daha etkili verimli bir şekilde çalışması gerektiğine inanıyorum. Ben sanayici ve yatırımcı olarak devletimize karşı her türlü sorumluluğumu yerine getiriyorsam, bazı kurumlarında kendilerine düşün sorumlulukları yerine getirmesi lazım” dedi.

 

Üretmeyen Toplum Geleceğini Kaybeder

 

Son dönemlerde toplumda çalışmadan emek harcamadan üretmeden rahat yaşama isteği olduğunu söyleyen Doğanlar, “ Vatandaşlarımızın şikayet etmeye hakkı yok, vatandaşın işsizim demeye hakkı yok. Burada Atatürk’ün söylemiş olduğu “Çalışmadan, yorulmadan üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar önce hasiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikbal ve istikballerini kaybeder” sözünü hatırlatmak istiyorum. Toplum olarak çalışmadan emek harcamadan üretmeden rahat bir hayat sürmeyi istiyoruz. Toplum olarak kafamız taşa değdiğinde eyvah diyeceğiz ama o zamanda çok geç olabilir.

 

Biz 16 yıldır Niğde’de bir şeyler üretiyoruz, üretmeye çalışıyoruz. 220’ye yakın aile reisi çalışıyor. İhracat yapıyoruz. Bunların sorumluluğu bizde, aile sorumlulukları da bizde, tırnaklarına en ufak bir taş değse bu sorunlarının gidermeye çalışıyoruz. Aile sorunlarında ne varsa elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Yani Devlet Baba kavramı değil, devlet hizmetkar Sanayi Baba kavramı var. Onun için bütün toplumunun sanayisine sanayicisine yatırımcısına sahip çıkması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar (1)
Mustafa Ünsal 9 yıl önce
sayın eyüp doğanlara da alpaslan düzgün kardeşimede teşekkür ederim.üretim olmadan ne gsyih yükelir nede kişi başı milli gelir.üretim gelir demektir.üretim istihdam demektir.üretim vergi demektir.üretim yüzlerin gülmesi karınların doymasıdır.
24_09_2013_02 Image Banner 142 x 6024_09_2013_02 Image Banner 142 x 60
Günün Anketi Tümü
BOR'da Hangi Yatırım Gerçekleştirilmeli... Geliştirilmeli...
BOR'da Hangi Yatırım Gerçekleştirilmeli... Geliştirilmeli...
Günün Karikatürü Tümü
Namaz Vakti 02 Nisan 2023
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 26 63
2. Fenerbahçe 24 54
3. Beşiktaş 25 49
4. A.Demirspor 26 45
5. Trabzonspor 26 44
6. Başakşehir 25 44
7. Kayserispor 26 41
8. Konyaspor 25 34
9. Karagümrük 24 31
10. Antalyaspor 25 28
11. Alanyaspor 25 28
12. Sivasspor 25 27
13. Kasımpaşa 25 26
14. Gaziantep FK 25 25
15. Ankaragücü 25 25
16. İstanbulspor 24 24
17. Giresunspor 24 23
18. Hatayspor 24 23
19. Ümraniye 25 22
Takımlar O P
1. Samsunspor 29 63
2. Eyüpspor 28 53
3. Rizespor 27 52
4. Sakaryaspor 28 52
5. Pendikspor 28 50
6. Keçiörengücü 28 47
7. Bodrumspor 28 45
8. Göztepe 28 44
9. Boluspor 28 44
10. Manisa FK 27 42
11. Bandırmaspor 27 40
12. Altay 28 28
13. Tuzlaspor 27 28
14. Altınordu 28 26
15. Erzurumspor 27 25
16. Adanaspor 29 25
17. Gençlerbirliği 27 21
18. Denizlispor 29 17
19. Yeni Malatyaspor 29 16
Takımlar O P
1. Arsenal 29 72
2. M.City 28 64
3. M. United 26 50
4. Tottenham 28 49
5. Newcastle 26 47
6. Brighton 26 43
7. Brentford 28 43
8. Liverpool 27 42
9. Aston Villa 28 41
10. Fulham 28 39
11. Chelsea 28 38
12. Crystal Palace 29 30
13. Wolves 29 28
14. Nottingham Forest 28 27
15. Bournemouth 28 27
16. Leeds United 28 26
17. Everton 28 26
18. Leicester City 28 25
19. West Ham United 26 24
20. Southampton 28 23
Takımlar O P
1. Barcelona 27 71
2. Real Madrid 26 56
3. Atletico Madrid 26 51
4. Real Sociedad 26 48
5. Real Betis 26 45
6. Villarreal 26 41
7. Athletic Bilbao 27 37
8. Rayo Vallecano 26 36
9. Osasuna 27 35
10. Girona 27 34
11. Celta Vigo 26 34
12. Mallorca 27 33
13. Sevilla 27 31
14. Getafe 27 30
15. Real Valladolid 26 28
16. Cadiz 27 28
17. Espanyol 27 27
18. Valencia 26 26
19. Almeria 26 26
20. Elche 27 13

Gelişmelerden Haberdar Olun

@