Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit geçtiğimiz ay gerçekleştirdikleri ABD ziyareti ile ilgili açıklama yaparak, Niğde’nin kaplıcalarını Amerikalılara tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.


Haber : Gökhan ÖZBEK

 

Ahiler Kalkınma Ajansı organizasyonunda Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray heyeti ile, Başkan Koçyiğit başkalığında ABD’nin New York ve Washington’a giden Niğde heyeti bir dizi temaslarda bulundular.

 

Ziyarette Türk Konsolosluğu ile Turizm ve Kültür Ataşeliğini ziyaret eden Niğde Heyeti, ne tür faaliyetler yapabilecekleri konusunda fikir edindiler.

 

Koçyiğit ziyaretle ilgili olarak, yaptığı açıklamada “ABD’de Turizm deniz üzerine endeksli. Fakat jeotermal bir Turizm anlayışı yok. Gittiğimiz eyaletlerde Narköy ile Çiftehan kaplıcalarını tanıttık. Türkiye’nin en iyi beş kaplıca şehirlerinden birisi olan Niğde’yi anlattık. Önümüzdeki aylarda Konsolosluğumuzun katkılarıyla ABD’liler Niğde’mize ziyarete gelecekler. Amacımız Niğde’nin kaplıcalarını sadece yurt içi turizme değil, uluslararası turizme açmaktır!” dedi.

 

Bu konu ile ilgili çalışma yürüttüklerini ve kısa vadede sonuç alacaklarını ifade eden Koçyiğit, Niğde’nin kaplıcalarının hak ettiği değeri alacağını ifade etti.


 

Editör: TE Bilişim