Öz İplik-İş Ankara Genel Merkezi Genel Başkan ve yönetim kurulu üyeleri hakkında açılan dava ve bu davanın ulusal medyaya yansımasının ardından Niğde'de Genel Başkanlık bekleniyor.
 
 
Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Öz İplik-İş Sendikası Ankara Genel Merkezinde yolsuzluk iddialarının ardından, Ankara Cumhuriyet Basın Savcısı Kürşat Kayral tarafından hazırlanan iddianame sonucu, Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve Öz İplik-İş Genel Başkanı Murat İnanç ve yönetim kurulu üyeleri hakkında TCK 155/2 maddesinden dava açıldı. İlk duruşma günü ise 27 Ocak 2015 olarak belirlendi.
 
Umutlar Arttı
 
Öz İplik-İş Sendikası Ankara Genel Merkezi genel başkanı ve yönetim kurulu üyeleri hakkında dava açılmasının ardından, 2011 yılında yapılan Genel Başkanlık Seçimlerinde aday Genel Başkanlığa aday olan Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Mehmet Avşar'ın olası Olağan Üstü seçimlerde Genel Başkan olmasının önü açılıyor.
 
Hak Yerini Bulacak
 
Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri hakkında dava açılması Niğde'deki sendika üyeleri tarafından sevinçle karşılandı. Sendika üyeleri haksızlığın ve hukuksuzluğun er geç cezasını bulacağını belirterek; "Üyesi olduğumuz Öz İplik-İş Sendikasında yaşanan yolsuzluk ve hukuksuzlar bizleri üzmüştü. Bizim üye olduğumuz Niğde Şube Başkanımız Mehmet Avşar'a 2011 yılında yapılan Genel Başkanlık seçimlerinde büyük haksızlıklar yapıldı. Genel Merkez gücünü kullanarak bazı delegelere baskı yaparak 10 adet Kahramanmaraş delegelerini getirtmediler. Bunun sonucunda da başkanımız Mehmet Avşar'a seçimler kaybettirildi. Ama sağduyulu sendika üyelerimiz haksızlığın peşini bırakmayarak konuyu yargıya taşıdılar. Bu gün açılan bu dava ile hak yerini bulacaktır. Mahkemenin ilk duruşmasında yürütmeyi durdurma kararı bekliyor ve bir an önce genel başkanlık seçiminin yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştular.
 
Niğde Genel Başkanlık İstiyor
 
Sendika üyeleri geçtiğimiz günlerde yaptıkları istişare toplantısında, artık Niğde'den bir genel başkan çıkmasını istediklerini belirterek; "Yapılan bütün bu haksızlıkların ardından vermiş olduğumuz mücadeleler sonucunda genel başkanlığa Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Mehmet Avşar'ın seçilmesi gerekmektedir. Bu konuda Niğde'ye büyük görev düşmektedir. Başta biz çalışanlar, Sivil Toplum Örgütleri, İşçi İşveren, Yerel İdarecilerimiz, bürokrasi ve siyasilerimiz bu konuda tek vücut olup destek vermeleri gerekmektedir. Bu konuda bütün Niğde'nin destek olacağına inanıyor ve Niğde Şube Başkanımız Mehmet Avşar'ı Genel Başkan olarak görmek istiyoruz" dediler.
 
Açılan Dava Ulusal Basında
 
Öz İplik-İş Sendikası Ankara Genel Merkezi Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri hakkında açılan dava Ulusal basında geniş yer buldu. 19 Ekim 2014 Pazar Günü Cumhuriyet Gazetesi 32519 sayısının 10. Sayfasında "Hak-İş'teki yolsuzluk davalık oldu" başlığı ile okuyucularını duyururken, Evrensel Gazetesi 20 Ekim 2014 Pazartesi tarih ve 4811 sayılı gazetesinde habere geniş yer verdi. Evrensel Gazetesi "Öz İplik-İş'teki yolsuzluk iddiaları yargıya taşındı" başlığı ile okuyucularına sunduğu haberde, konuyla ilgili geniş bilgiler verdi.
 







Editör: TE Bilişim