Niğde Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ali Bingül, engelli ve eski hükümlülere hibe desteği başvurularının başladığını, hibe destek başvurularının 3 Aralık tarihinde sona ereceğini belirtti.

Evlenmenin maliyeti Niğde’de 500 Bin lirayı geçiyor Evlenmenin maliyeti Niğde’de 500 Bin lirayı geçiyor

Bingül, kurum binasında yaptığı basın açıklamasında, devletin engelli ve eski hükümlülerin kendiişlerini kurmalarına yönelik çok yönlü teşvikler sunulduğunu söyledi.

Hibe desteği başvurularının 3 Aralık saat 23.59'a kadar E-Devlet üzerinden olarak yapılacağını belirten Bingül," devletimiz tarafından vatandaşlarımızın istihdamına yönelik çok yönlü teşvikler sunulmaktadır. Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işyerlerinden kesilen ceza paralarının kullanmaya yetkili komisyon tarafından onaylanacak projelerdir. Bu kapsamda engelli ve hükümlü vatandaşlarımızın kendiişlerini kurmalarına yönelik hibe desteği için başvurular alınmaya başlandı. Bugüne kadar 35 farklı projede 1 milyon 400 bin TL’lik hibe desteği vatandaşlarımıza sunulmuştur. Kendiişlerini kurmak isteyen engelli ve hükümlü vatandaşlarımıza destek olunmuştur.  Kendi işini kurmak isteyen engelliler, kuruluş, işletme ve demirbaş desteği olarak toplam 65 bin lira hak kazanabilecek. Eski hükümlüler ise Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine 03 Aralık mesai saati sonuna başvuru yapabilir. Bugüne kadar Niğde'de 35 farklı girişimciye toplamda 1 milyon 400 bin lira hibe desteği sağlandı. Böylelikle engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız kendi işlerinin patronu oldu."

Editör: TE Bilişim