CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Süleyman Soylu’ya yöneltiği yazılı soruyu bakan yanıtladı.
 
 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “  21.10.1998 tarih ve 4382 sayılı yasayla işyerlerinin özürlü ve eski hükümlü çalıştırma yükümlülüğüne uymamaları halinde kesilecek para cezalarının, İŞKUR bünyesinde bir fonda toplanarak engellilerin  ve eski hükümlülerin mesleki eğitim, mesleki rehabilitasyon ve kendi işlerini kurma ve benzeri projelerde kullanılması öngörülmüştür.2015 yılı sonu itibariyle fon tahsilatları ne kadardır?Bu fondan bugüne kadar  engellilere  yönelik olarak yapılan harcamalar nelerdir? Toplam miktarı ne kadardır? Sorularına yanıt verene  Bakan Soylu şöyle dedi.-“ Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden 2012 yılından 2016 yılı Haziran ayma kadar toplam 110.722.288 TL. tahsil edilmiştir. Tahsil edilen idari para cezaları, "Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona Dair Yönetmelik" hükümleri gereğince kurulan "Ceza Paralarını Kullandırmaya Yetkili Komisyon" tarafından, konusu engellilerin ve eski hükümlülerin mesleki eğitimi, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojileri, engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanması rehabilitasyonu, istihdamı ve kendi işini kurmasına yönelik projelere toplam 64.028.552 TL. harcanmıştır.”dedi.
 
 
 
NİĞDE MİLLETVEKİLİ SAYIN ÖMER FETHİ GÜRER TARAFINDAN SAYIN BAKANIMIZA TEVCİH EDİLEN 7/6533 ESAS NOLU YAZILI SORU
ÖNERGESİNE İLİŞKİN CEVAP
 
 
Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden 2012 yılından 2016 yılı Haziran ayma kadar toplam 110.722.288 TL. tahsil edilmiştir.
Tahsil edilen idari para cezaları, "Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona Dair Yönetmelik" hükümleri gereğince kurulan "Ceza Paralarını Kullandırmaya Yetkili Komisyon" tarafından, konusu engellilerin ve eski hükümlülerin mesleki eğitimi, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojileri, engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanması rehabilitasyonu, istihdamı ve kendi işini kurmasına yönelik projelere toplam 64.028.552 TL. harcanmıştır.
 

 
Editör: TE Bilişim