Bor Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi düzenlenen tören ile imzalandı.




Bor’da düzenlene toplu iş sözleşmesi imza törenine Altunhisar Kaymakamı ve Bor Kaymakam vekili Mehmet Yaşar Yeşiltaş, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Hak iş konfederasyonu ve Hizmet iş sendikası Genel başkanı Mahmut Arslan, Hak İş sendikası Genel Teşkilatlanma sekreteri Zekeriya Koca, Bor ilçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Ak Parti Bor ilçe Başkanı Yavuz Ergün, siyasi partilerin temsilcileri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile Belediye çalışanları katıldı.




Bor Belediyesi 1. dönem toplu iş sözleşmesinin 01.01.2011 ve 31.12.2012 tarihleri arasına kapsayan 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandığını altını çizen Hak İş sendikası Genel Teşkilatlanma sekreteri Zekeriya Koca; ”Toplu iş sözleşmesinde yevmiyelerin ve tüm sosyal kalemlere 1 yıl %20 2 yıl %12,5 oranında Zam yapılmıştır. Bu yapılan zamlarla Yevmiyeler 38,50 TL aylık net ücreti 1200 TL almakta olan işçi ilk 1 yılda 46,20 TL ye aylık net ücreti ise 1440 TL yükseltilmiştir” dedi.




Hak İş Konfederasyonu ve Hizmet iş sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan; ”Niğde ve Bor ili bizim için çok önem arz etmektedir. Bizler emekçi insanların bizlerin sendikasın da olmaları onlara hizmet etmek bizler için büyük bir gururdur. 100’e yakın arkadaşımıza geçen yıl imzalanan toplu iş sözleşmesini göze alan Belediye Başkanımız Bor ilçesine 24 saat gece gündüz demeden hizmet eden işçilerimiz için belediyemizin bütçesini ayarlayarak göz önüne alarak bu kararı vermiştir. Ben Belediye Başkanımızı bu duyarlığından dolayı bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.




Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat; ”Tabi ki gönül daha iyisini yapmak ister daha çok ücret vermek ve daha çok iyi imkanlarla yaşamak ister. Bugüne kadar Bor Belediyesinde benden önce görev yapan Belediye Başkanlarımızın içerisinde benim kadar işçisinin, memurunun, çalışanının parasını ödeyecek duruma gelmemiştir. Ben buradan benden önce görev yapan Belediye başkanlarımıza teşekkür etmek istiyorum.
İşleri, belediyemizde çalışan tüm arkadaşlarla beraber yapıyor, beraber başarıyoruz. Üretilen hizmetlerde benim emeğim değil, bizim emeğimiz var. Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın” dedi.

Erat, çalışanların ücretlerini gününde ödemeye de azami özen gösterdiklerini söyledi.



Konuşmaların ardından Bor belediye başkanı Sıtkı Erat, Hak iş konfederasyonu ve Hizmet iş sendikası Genel başkanı Mahmut Arslan, Hak İş sendikası Genel Teşkilatlanma sekreteri Zekeriya Koca, Bor belediyesi Sendika Baş temsilcisi Erkan Özgen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.











Editör: TE Bilişim