Son gelen zamlarda beraber Niğde’de Ocak ayında 210 TL’ye satılan 12 kg büyük tüp fiyatı 6 aylık bir süreçte yüzde 50 oranında bir atış ile 320 TL’ye satılırken alım gücü düşen vatandaşlar, petrollerde kaçak doluma yönleniyor.

Niğde’de 46 senedir mutfak tüpü satan ve esnaflığını yapan Hanifi Özdemir, 5 ay önce 210 TL’ye satılan mutfak tüpünün son zamlarla birlikte 320 TL olduğunu söyledi. Petrollerde kaçak mutfak tüpü dolumlarının arttığını aktaran Özdemir, bu yöntemin sağlıksız ve tehlikeli olduğunu ifade etti.

Niğde OSB’de yatırım da istihdam da artıyor Niğde OSB’de yatırım da istihdam da artıyor

Hanifi Özdemir açıklamasına şu şekilde devam etti; “bundan 1 sene önce günde 2 araba mutfak tüpü satarken, satışlarımız şuanda günde tek arabaya düştü. 5 ay önce 210 TL olan mutfak tüpünün güncel satış fiyatı 320 TL. Vatandaş zor durumda. Bizde satıcılar olarak zor durumdayız.

DOĞALGAZ TÜP SATIŞINI YÜZDE 40 DÜŞÜRDÜ

Şehrimiz genelinde doğalgazında yayılmasıyla birlikte bizim işlerimiz %35-40 civarı düştü.  Müşterilerimiz küçük piknik tüpünü bile doldurmakta zorluk çekiyor. Müşterilerimizden bazıları bu zamlara çok tepki gösteriyor. Gelen zamlardan artık yıldık diyorlar. Bazı müşterilerimizde dünya genelinde bir ekonomik krizin olduğunu ve yapacak bir şeyin olmadığını, bizde de olduğunu ve bunu da atlatacağımızı söylüyorlar.

KAÇAK DOLDURULAN MUTFAK TÜPÜ ÇOK TEHLİKELİ!

Müşterilerimiz zamlar karşısında maalesef petrollerde kaçak dolum yapıyorlar. Petrole gittiği zaman vatandaş 50-100 TL'lik mutfak tüpüne dolum gerçekleştiriyor. Petrollerde basılan gaz sırf gazdan oluşuyor. Bizim sattığımız mutfak tüplerinde proton dediğimiz bir karışım bulunuyor. Şimdi bizim mutfak tüplerimiz 12 Kg’lık ve bu tüpler 23 litre gazla dolu. Vatandaş petrolde 23 litre gaz doldursa zaten aynı paraya geliyor. Aynı zamanda mutfak tüpünü petrolden doldurmak kullanılan yemek ocakları içinde zararla. Petrollerde tüpün bakımı ve yağlanması yapılmadığı için ocaklara zarar veriyor. Birde Allah göstermesin bir kaçak anında petrolden doldurulan gaz söndürülemezken, bizim sattığımız mutfak tüplerinin içerisinde bulunan karışımlar sayesinde tutuşan gaz çok daha kolay söndürülebilir. Biz ticaretimizde hizmette gerçekleştiriyoruz. Bizden mutfak tüpü sipariş veren müşterimizin evine hatta mutfağına kadar götürüp yerine yerleştiriyoruz. Bunlar göz önüne alındığında petrolden yapılan kaçak dolumlar aşağı yukarı aynı fiyata denk geliyor.

Editör: TE Bilişim