Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ülkenin ileri gitmesi için yatırımların özel sektör eliyle yapılması gerektiğini söyledi. Ahiler Kalkınma Ajansı'nın Mali Bütçe Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Akdoğan, "Kalkınma Ajansı'nın, belediyelerden çok özel sektöre destek vermesini istedik" dedi.

Ahiler Kalkınma Ajansı'nın 2016 Yılı Mali Bütçesi KOBİ Destek Programı'nın bilgilendirme toplantısı Grand Hotel'de yapıldı. Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, 9 Milyon TL olan 2016 yılı bütçesinin tamamının KOBİ desteklerine ayrıldığını açıkladı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu da KOBİ'lerin Türkiye ekonomisinin bel kemiği olduğunu ifade ederek,Türkiye'de en çok istihdamın KOBİ'ler tarafından yapıldığını,  üretimin ve ihracatın büyük bölümünde de KOBİ'lerin olduğunu vurguladı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise yaptığı konuşmada, aynı zamanda Ahiler Kalkınma Ajansı'nın yönetim kurulu üyesi olduğunu anımsatarak, ajansın Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale ve Aksaray illerini kapsadığını ifade etti. Ajansın kaynağının kamu kuruluşlarından karşılandığını, belediyelerin yıllı bütçesinin binde 5'i oranında bir miktarı ajansa aktarmak zorunda olduğunu bildiren Belediye Başkanı Akdoğan, Ahiler kalkınma Ajansı'nın 2010 yılından bu yana kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ve özel sektöre proje karşılığında maddi destek sağladığını anlattı.

Ajansın 2016 yılı bütçesi olan 9 milyon TL'nin KOBİ'lere aktarılması yönünde görüş birliğine varıldığını vurgulayan Başkan Akdoğan, bunun takdir edilecek bir karar olduğunu belirtti. Akdoğan, "Ajansın belediyelere kaynak verip vermemesi çok önemli değil. Ancak bir firmaya 500 bin TL'lik destek verilmesi, hakikaten belediye verilmesinden çok daha önemlidir. Özel sektöre yapılan destek önemlidir. Bir ülkenin ileri gitmesini istiyorsak, yatırımların özel sektör eliyle yapılması gerekliliğini hepimiz biliyoruz" dedi.

Ajansın bu yıl 9 Milyon TL'den fazla bir desteği TR 71 bölgesindeki 5 ilin KOBİ'lerine proje karşılığında vereceğini belirten Başkan Akdoğan, "Burada 9 milyon TL, 5 ile eşit olarak bölüştürülmeyecek. Bu bütçe bağımsız değerlendiriciler tarafından yapılan değerlendirmede en iyi projelere verilecek. Bütçenin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi aslan payının Niğde'ye gelmesini umut ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun ise 2016 Yılı mali bütçesinden en çok pay alacak KOBİ'lerin Niğde'den olmasını diledi.

Çok sayıda KOBİ temsilcisinin katıldığı bilgilendirme toplantısında uzmanlar da 2016 Yılı bütçesiyle ilgili bilgilendirme yaptı. Uzmanlar, bu dönem KOBİ'lere verilecek toplam destek miktarının 9 milyon TL olduğunu, 5 ilin KOBİ temsilcilerine proje karşılığında en az 75 bin TL, en fazla da 400 bin TL hibe verileceğini açıkladılar.

 

Editör: TE Bilişim