MF2 ve MF3 Türkiye 1.’si Niğde Fen Lisesi’nden... İl sıralamasında Niğde 5. sırada...

VİDEO SAYFANIN ALTINDADIR

Niğde, üniversite sınavlarında ilk kez bir Türkiye Birincisi çıkardı. Matematik-Fen 2 ve Matematik-Fen 3 puan türlerinde Niğde Fen Lisesi'nden Tamer Taşkıran, Türkiye birincisi oldu. 871 bin 313 adayın ter döktüğü LYS sınavında MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Niğde Fen Lisesi öğrencisi Tamer Taşkıran 500 tam puan ile Türkiye birincisi oldu. Tamer Taşkıran’ın yerleştirme puanı da 560 oldu.

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Türkiye birincisi olan Niğde Fen Lisesi öğrencisi Tamer Taşkıran, “Başarı, 4 yıldır düzenli ve gündelik çalışmayla geldi” diye konuştu.

Sonuçların açıklanmasının ardından, Niğde Fen Lisesi Müdürü Ahmet Doğan ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'yi ziyaret eden Taşkıran, dört yılın vermiş olduğu yorgunlukla gelen bir sevinç yaşadığını söyledi.

İlk haberi dershane hocalarından aldığını ifade eden Taşkıran, “İlk duyduğumda gerçekten inanamadım. Büyük bir şaşkınlık içerisindeydim. Türkiye birincisi olmak kolay değil. Başarı, 4 yıldır düzenli gündelik çalışmayla geldi. Ailem de öğrenince çok sevindi. Sabancı Üniversitesi Doğa Mühendisliği'ni tercih edeceğim. Ülkeme iyi bir mühendis olmak istiyorum” diye konuştu.

“Niğde, LYS’de Türkiye’de 5. Sırada”

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de, Ramazan ayına müjdeli haberle başlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Tamer'in LYS'de elde ettiği başarıyla gurur duyduğunu belirten Ekinci, “Tüm çocuklarımızın aynı haberi ailelerine götürmelerini istiyoruz ama bu bizim ilimiz için bir örnek. Aynı zamanda Niğde, Türkçe-Matematik puan türünde Türkiye'de 5. sırada yer aldı. Bundan dolayı da çok mutluyuz” dedi.

“Öğrencimiz derste dersi dinleyerek başarılı oldu”

Niğde Fen Lisesi Müdürü Ahmet Doğan da, Tamer’in başarısının okulları için de övünç kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Tamer, 4 yıl boyunca günlük düzenli ders çalıştı. Öğrencimiz derste dersi dinleyerek başarılı oldu. Öğretmen arkadaşlarımız ve ailesinin de katkısıyla başarı geldi. Kendisini tebrik ediyoruz. Bundan sonraki hayatında ülkemize ve milletimize faydalı olmasını diliyoruz” diye konuştu.








Editör: TE Bilişim