AHİKA, Niğde Süt Üreticiler Birliği ve KOSGEB iş birliğinde düzenlenen KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikaları sahiplerine verildi. 

Proje hakkında bilgi veren Niğde Süt Üreticiler Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan; “Ahiler kalkınma ajansı , Niğde süt üreticiler birliği ve KOSGEB iş birliği ile 18-27 Nisan 2016 tarihleri arasında Niğde Damızlık Sığır yetiştiricileri Birliği proje ofisinde KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlendi. Niğde Damızlık Sığır yetiştiricileri Birliği proje ofisinde düzenlenen KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimine birlik üyeleri, engelli vatandaşlar ve eğitim başvurusu yapan diğer vatandaşlar arasından belirlendi” dedi.


Başkan Demirkoparan, “Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılarak sertifika almaya hak kazanan girişimci adayları KOSGEB’in yeni iş kuran girişimciye verdiği 50 Bin TL hibe ve 100 Bin TL faizsiz krediye başvuru hakkına sahip oldular. Süt üreticiler birliği olarak hedef grubumuzu oluşturan üreticilerimizin bilgi, beceri ve sektördeki tecrübelerinin arttırılması yönünde elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz. Bu yapmış olduğumuz eğitimde bu çabanın bir göstergesidir. Bundan sonra da üreticilerimize yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Tören kursiyerlerin sertifikalarını teslim almalarıyla son buldu.


 
Editör: TE Bilişim