Niğde Şehit Yakup Avşar Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün yıl dönümünü tiyatro ve şiirlerle kutladı.

Niğde Şehit Yakup Avşar Lisesi Tarih Öğretmeni Neslihan Evcim önderliğinde hazırlanan 18 Mart Çanakkale tiyatro gösterisi saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve fetih suresinin okunması ve dualar le başladı. Gösteriye Okula adı verilen 11 Şubat 2019’da İstanbul Sancaktepe’de bakım ve test uçuşu esnasında düşen helikopter kazasında şehit olan Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar’ın babası, annesi, eşi ve kardeşleri de şeref konuğu olarak katıldılar.

Lise öğrencilerinin her birinin göz dolduran performansları ile sergiledikleri tiyatro gösterisi ve okunan şiirler öğrenci ve velileri oldukça duygulandırırken 18 Mart Çanakkale mücadelesinin ruhunu anlatan tüm temalara yer verildi.

Gösteride Seyit onbaşı ve Niğdeli Ali Çavuş gibi tarihe iz bırakan isimlerde yer alırken Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Niğde Şehit Yakup Avşar Lisesi Müdürü İdris İspiroğlu ve Tarih Öğretmeni Neslihan Evcim yaptılar.

Okul Müdürü İdris İspiroğlu konuşmasında, Çanakkale ruhunun önemine değinirken, Çanakkale’yi her neslin bilmesi ve öğrenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Öğrencilerin hem bireysel hem de ekip olarak sergiledikleri gösteri büyük alkış alırken, gösterinin finalinde ise şehidimizin ailesinin de yer aldığı bir anı fotoğrafı çekildi. Şehit Yakup Avşar’ın yakınları ise öğretmen ve öğrencilere bu anlamlı günde kendilerini misafir ettikleri için onur duyduklarını ve duygulandıklarını dile getirdiler. 


TÜBİTAK Başkanı Akademisyenlerle Buluştu TÜBİTAK Başkanı Akademisyenlerle Buluştu

Editör: TE Bilişim