Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, ''KBYS, diğer adıyla uzman öğretmenlik sınavında başarılı olan, ancak ataması yapılmayan üyelerimiz adına açtığımız davaların hepsini kazandık'' dedi.

Özüdoğru, yaptığı yazılı açıklamada, Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavıyla (KBYS) üyeleri Musa Dalkılıç ve Yaşar Yardımcı ile ilgili açtıkları iki davayı da kazandıklarını belirtti.
Sendikalarının üyelerinin her türlü hak ve menfaatlerini aramayı ilke edindiğini ifade eden Özüdoğru, şunları söyledi: ''KBYS, diğer adıyla uzman öğretmenlik sınavında başarılı olan, ancak ataması yapılmayan Niğde’deki üyelerimiz adına açtığımız iki davayı da kazandık.

Üyelerimizden Çamardı Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Dalkılıç ve Atatürk İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Yaşar Yardımcı davayı kazanarak Uzman Öğretmen olma haklarını elde ettiler. Üyelerimiz adına Mart 2010 tarihinden sonra açtığımız çok sayıda bireysel davadan şimdiye kadar hiçbir olumsuz karar çıkmamıştır. Türkiye genelinde Zonguldak, Konya, Aksaray, Isparta, Yozgat, Manisa ve Şanlıurfa İdare mahkemelerinde açtığımız davalardan sonuçlananların tümünü kazandık. Son olarak 36 dava daha lehimize sonuçlanmıştır.” şeklinde konuştu.
 
“Üyelerimizin bize başvurması yeterli”
 
Milli Eğitim Bakanlığı, bunca mahkeme kararına rağmen, bu konuda herhangi bir düzenleme yapmayarak, hem devleti vekâlet ücreti ve yargılama giderleri yönüyle zarara uğrattığını iddia eden Özüdoğru, “Bakanlık, 2006 yılında kontenjan sınırlamasından dolayı uzman öğretmen olamayanlara ‘uzman öğretmenlik sertifikası’ verilmesi için gerekli düzenlemeyi bir an önce yapmalıdır.” dedi.
Dava açmak isteyen öğretmenlerin hâlâ vakitleri olduğunu vurgulayan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, “Bu konuda mağdur olan üyelerimiz uzman öğretmenlikle ilgili olarak okullarına bir dilekçeyle başvurmaları yeterli. Biz kendilerine verilecek ret cevabından sonra her türlü hukuki işlemleri takip edeceğiz. Uzman Öğretmenliği hak eden üyelerimize hayırlı olsun.'' diyerek sözlerini tamamladı.
 


Editör: TE Bilişim