Törene Vali  Mustafa Koç’un yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Melih Ayhan, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Adalet Komisyon Başkanı Ömer Dadal, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Vekili Hamdi Doğan, Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Jandarma Komutanı J. Albay Nihat Özkök, Bor 21. Ana İkmal Merkez Komutanı İkm. Albay Ömer Ali Polat, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kemal Arısoy, STK temsilcileri, Aziz Şehitlerimizin kıymetli aileleri, kahraman gazilerimiz, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması başlayan törende Valimiz Sn. Mustafa Koç polislik mesleğinin önemini vurgulayarak genç mezunlara Kutsal Vatan toprağında yapacakları vazifelerinde başarılar diledi.

Niğde Valisi  Mustafa Koç konuşmasının devamında; “Bugün bu tören için, bu güzel an için; evladının, kardeşinin, annesinin, babasının, belki torununun, belki de bir yakınının bu onurlu halini paylaşabilmek, onun gururlu halini burada görmek için bulunan kıymetli misafirler.

Hepinizi en derin sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Bu törenin başta ülkemize, milletimize, burada pırıl pırıl parlayan -Türkiye’mizin geleceğinin yılmaz bekçileri olacak- mezunlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Bugün burada hazır bulunan 462 kardeşimizin, eğitimlerini başarıyla tamamlamasının ardından, şanlı görevlerinin ilk adımı olan yemin törenlerine şahitlik etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Sizlerin nezdinde kıymetli ailelerinize ilimize hoş geldiniz diyorum.

Sevgili gençler,

Devletimizin ve Milletimizin bölünmez bütünlüğünden - kamu düzenin sağlanmasına, terörle mücadeleden - çetelerle mücadeleye, toplumsal olaylardan - trafik akışının düzenlenmesine, kaçakçılık suçlarından - asayişi düzenlemeye, hırsızlıkla mücadeleden -  kimsesizlere kucak açmaya kadar çok geniş bir yelpazede vatandaşa doğrudan hizmet veren onurlu bir mesleğin ilk adımını atıyorsunuz, yani kanun adamı oluyorsunuz.

            Kanun adamı olarak, polis olarak; yükü ağır, mesaisi ağır, her daim şehadetle kol kola bir yolculuğa, Bayrağımızın dalgalandığı bu şanlı coğrafyanın her köşesine, kutsal vazifelerinize gideceksiniz. Gittiğiniz yerlerde şunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. Bu şanlı vatan bizlere şehit kanlarıyla sulanarak emanet edilmiş, her karışı mukaddes bir topraktır.

Sizler bu mukaddes vatan toprağında vazifenizi icra ederken her zaman hakkı savunun. Sizlere emek verip yetiştiren Ailenizi ve Devletinizi her zaman yüceltin. Her türlü eylem ve davranışlarınızda Devletin vakur, şefkatli ve adil yüzünü Milletimize gösterin. Size öğretilen bilgi, beceri ve birikimleri daima devletimizin ilelebet var olması ve şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması uğrunda kullanın.

Sizler; Devletimizin bölünmez bütünlüğünün temel taşlarından biri olan Emniyet Teşkilatımızın genç ve kahraman birer üyesi oluyorsunuz. Bu bölünmez bütünlük için 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı yaptığınız mücadele Yüce Türk Milletinin dimağında halen o günkü sıcaklığıyla durmaktadır. O kahramanlık gecesinde Hakka yürüyen şehitlerimizin ruhları şad olsun. Halen o günün şahidi aramızdaki gazilerimize de şükranlarımı sunuyor, onlara hayırlı uzun ömürler diliyorum.

Yıllardır ülkemizde ve bölgemizde yaşanan ihanetler ve terör olayları, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, İçişleri Bakanımızın önderliğinde hainlere göz açtırmadan ülkemizin bölünmez bütünlüğü için gerek emniyet teşkilatımız, gerek jandarmamız ve gerekse Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kararlı duruşu ve mücadelesi sayesinde bitirilme noktasına gelmiştir. Sizlerin de bu kararlı duruş ve mücadeleye taze birer kan olarak katılması ile inşallah en kısa sürede bitirilecektir.

Sevgili Gençler

Teknoloji çağının hayatımızın her yerini kuşattığı günümüzde, ülkemiz de büyük bir dijital dönüşüm ve değişim içindedir.

İletişim hızının ve çeşidinin artması, insanların algı ve düşünce yapısını değiştirmiştir. Dolayısıyla kamuda görev alacak sizlerin teknoloji altyapısı anlamında eğitimi ayrı bir önem kazanmıştır.

Günümüzde polis sadece kelepçe ve silahla görev yapan bir memur değildir. Hepiniz suçluyu ve suçsuzu ayırmak için gerekli altyapıya sahip; hukuk bilen, insan haklarına saygılı ve vatandaşa hizmeti önceleyen bir anlayış ortaya koyan kişiler olmalısınız.

Bu doğrultuda sizlerin Devlet, Vatan, Bayrak ve Millet sevdasıyla yoğrulmuş, çağın gereklerine uygun bir eğitim almanız için emek veren ailelerinize, Polis Akademisi Başkanlığımıza, Polis Eğitim Merkezi Müdürü ve Mensuplarına ve İçişleri Bakanlığımıza, böyle bir günde yavrularımızı yalnız bırakmadığınız için siz değerli misafirlerimize teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

 Sözlerime son verirken;

Devlet için, Vatan için, Bayrak için, Mukaddesatımız için, şehit olmuş Kahraman Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Değerli mezunlarımız; Vazifelerinizi tebrik ediyor ve sizi kutluyorum.

Allah sizleri çıktığınız bu yolda Devletimize, Milletimize, Şehitlerimize, Gazilerimize mahcup etmesin.

            Bu kutlu vazifede Allah ayağınıza taş değdirmesin.

            Yolunuz bahtınız açık olsun.

            Vatanı size, sizleri de Allah’a emanet ediyoruz.

Sağ olun, var olun.” İfadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Muğla’nın Marmaris ilçesindeki yangın bölgesinden telefon bağlantısıyla mezuniyet törenine katıldı. Bakanı  Sayın Süleyman Soylu öğrencilere hitaben; “Sizler ülkemizin geleceğinin teminatısınız. Yapacağınız kutsal vazifede mesai mefhumu gözetmeden ülkemizin, milletimizin birliği ve dirliği için mücadele edeceksiniz. Hepinizi kutluyorum. Görevlerinizde başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı.   

Yapılan konuşmaların ardından 27. Dönem Birincisinin yaş kütüğüne plaka çakması, dereceye giren öğrencilere Vali Mustafa Koç tarafından diploma ve hediyelerinin verilmesi ile devam eden tören, polis adaylarının yemin etmeleri ile sona erdi.

Öğretmenlere ilk yardım eğitimi Öğretmenlere ilk yardım eğitimi

Editör: TE Bilişim