Niğde Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce, Niğde Polis Meslek Yüksekokulunda öğrencilere yönelik "Denetimli Serbestlik Hizmetleri ve Kollukla İşbirliği" konulu seminer düzenlenmiştir.

Seminere Niğde PMYO yöneticileri ve yaklaşık 200 öğrenci katıldı.  Seminerde Öğretmen Muammer SARICALI tarafından denetimli serbestlik sistemi, sistem içinde kolluk birimlerinin görevleri ve katkıları hakkında bilgi verildi.
Özellikle Adli kontrol tedbirleri, geri alma ve yasaklama yükümlülüklerinde ile 5275 SK 105/A maddesi kapsamında verilen yükümlülüklerde yükümlülerin kolluk birimlerine belirlenen saatlerde başvuru yaparak imza atmaları ve benzeri konularında ayrıca yükümlüleri takip amaçlı takılması gerekirken kelepçe takılmayan ev hapislerinde yükümlünün ne şekilde denetleneceği konuları, yükümlülüklerin ihlali durumunda kolluk kuvvetlerinin neler yapması gerektiği ile ilgili konularda bilgiler verildi.

Seminer sonunda Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih AKKAYA tarafından öğrencilerin soruları cevaplandırıldıktan sonra Niğde Polis Meslek Yüksekokulu tarafından plaket takdimi yapıldı. 


Editör: TE Bilişim