Niğde PMYO Müdürü Mehmet Karaca, içerisinde mini golf sahasından, yüzme havuzlarına ve paintball alanına kadar birçok sosyal ve sportif faaliyeti kapsayacak devasa bir Sağlıklı Yaşam Merkezi (SYM) inşa edeceklerini söyledi.
 
Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Karaca, içerisinde mini golf sahasından, yüzme havuzlarına ve paintball alanına kadar birçok sosyal ve sportif faaliyeti kapsayacak devasa bir Sağlıklı Yaşam Merkezi (SYM) inşa edeceklerini söyledi.
Niğde PMYO bünyesinde kurulan paintball sahasında incelemelerde bulunan okul müdürü Mehmet Karaca, AB fonlarından da faydalanarak İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük Sağlıklı Yaşam Merkezini kuracaklarını belirtti. Polis okuluna ait araziye, içerisinde uluslararası standartlara uygun çim saha, açık ve kapalı halı sahalar, mini golf sahası, yüzme havuzları, basketbol ve voleybol sahaları ile paitnball alanlarına kadar çok çeşitli sportif ve sosyal faaliyeti kapsayacak devasa bir SYM kuracaklarına değinen Karaca; "İlk olarak paintball sahasını kurmakla bu işe başladık. Sahanın yüzde 40'ını oluşturmamıza rağmen halkımızdan ciddi bir talep var. Burada insanımız deşarj olarak günü daha zinde bir şekilde yaşayabiliyor. Bu Niğde'nin bir eksikliğiydi ve böylece biz bunu gidermiş olacağız. Avcılar ve Atıcılar Federasyonu'na bağlı olarak faaliyet yürüten bu spor dalı, aynı zamanda okulumuzun yapısına da çok uygun. Çünkü burada öğrencilerimiz de eğitim alacaklar aynı zamanda halkımıza da açık olacak" dedi.
Niğde merkez ve ilçelerini kapsayacak 100 kilometrekarelik bir alana hitap edecek SYM ile çevre illere de hitap edeceklerini vurgulayan Karaca, "İnsanımızın hayatını sağlıklı bir şekilde idame ettirebilmesi için her türlü sportif faaliyeti bu alana dahil edeceğiz. Aynı zamanda sosyal amaçlı olacağı için herkesin ilgisini çekecek, yaşam tarzlarını değiştirecek bir kompleks olarak düşünüyoruz. Projemizin finansmanını AB fonları ile karşılayacağız. Bu nedenle şu an proje yazılımı aşamasında" diye konuştu.
Toplamda 100 bin metrekarelik alanı kapsayacak SYM içerisinde 12 bin metrekare kapalı alanı olan, bünyesinde yüzme havuzlarını, spor ve fitnes salonlarını, ofisleri, koşu parkurlarını ve kafeteryaları barındıran iki katlı bir tesis, parkurları henüz tamamlanmamış ancak faaliyete başlayan 30 metre genişliğinde, 120 metre uzunluğunda paintboll sahası ile mini golf sahası yer alacak. Yapılacak bu tesislerin tamamının halka açık olacağını vurgulayan PMYO Müdürü Mehmet Karaca, "Tesislerimiz sosyal amaçlı olacağı için giriş ücretleri de son derece düşük olacak. Bizim amacımızı buradan para kazanmak değil. Vatandaşımızın sağlıklı yaşaması için sosyal ve sportif faaliyetlerini yerine getirebilmesi için çeşitli imkanlar oluşturmaktır" şeklinde konuştu.



 Sitemizden, izinsiz haber, fotoğraf alınamaz...
Editör: TE Bilişim