CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, okullardaki ekipman eksiği sorununu TBMM gündemine taşımak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi. Bakan İsmet Yılmaz, 2017 yılında okullara verilen ekipman desteğini rakamsal boyutlarıyla açıkladı. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray ve Yozgat illerinde okullardaki ekipman desteğinin yeterli olup olmadığını, var ise eksiklerin giderilmesi için alınan tedbirlerle ilgili yazılı soru önergesi verdi. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önergesinde, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte adı geçen illerdeki okulların ekipmanlarının yeterli olduğunu, özellikle uygulamalı derslerde ekipman eksiğinin bulunmadığını açıkladı. 

Bakan Yılmaz, 2017 mali yılında temel eğitim, ortaöğretim ve mesleki ve teknik eğitim kurumlarına donatım ödeneği kapsamında gönderilen, ödenek miktarları ve ders alet ve gereçleri  için ayrılan miktarını açıkladı. 

Bakan Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre 2017 mali yılında Niğde’ye ilköğretim, okul öncesi öğretim ve yatılı bölge okulları için 788 bin TL ve 42 takım ders alet ve gereci, Nevşehir’e 765 bin TL ödenek ve 42 takım ders alet ve gereci, Kırşehir’e 656 bin Tl ödenek ve 31 takım ders alet ve gereci, Aksaray’a 1 milyon 219 bin 700 TL ödenek ve 57 takım ders alet ve gereci, Yozgat’a 1 milyon 207 bin Tl ödenek ve 69 takım ders alet ve gereci gönderildiğini açıkladı. 

Bakan Yılmaz, Niğde’ye ortaöğretim için 1 milyon 55 bin lira, mesleki ve teknik okullar için 1 milyon 60 bin lira, Nevşehir’e ortaöğretim için 2 milyon 475 bin lira, mesleki ve teknik okullar için 1 milyon 325 bin lira, Kırşehir’e ortaöğretim için 1 milyon 99 bin lira, mesleki ve teknik okullar için 743 bin lira, Aksaray’a ortaöğretim için 1 milyon 941 bin lira, mesleki ve teknik okullar için 1 milyon 135 bin lira,  Yozgat’a ortaöğretim için 2 milyon 46 bin lira, mesleki ve teknik okullar için de 1 milyon 60 bin lira ödenek gönderildiğini bildirdi. 

​ 

Editör: TE Bilişim