Farklı Geçmişten Ortak Geleceğe Avrupa isimli proje için Niğde ODTÜ Koleji’ne gelen Almanya, İtalya, Polanya, Bulgaristan, Litvanya, Fransa ve Hollanda’dan 42 öğrenci ile 14 öğretmen, Vali Barut’u makamında ziyaret ettiler.

 

Proje hakkında bilgi veren ODTÜ Koleji Müdürü şunları söyledi; “Avrupa Birliği Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında yürüttükleri Comenius Projesi 2011 yılında başladı ve 2 yılsonunda 2013 yılında tamamlanacaktır.

 

Uluslararası düzeyde devam eden çalışmanın Almanya, Polonya, Bulgaristan, Litvanya, Fransa, İtalya, Hollanda ve Türkiye’den katılımcı okulların yürüttüğü 8 ortaklı bir proje. “Farklı Geçmişten Ortak Geleceğe Avrupa” konusu çerçevesinde ülkelerin geçmişinde yaşanan önemli olaylar, tarihsel süreçte yaşanana benzer ve farklı gelişmelerin araştırıldığını ve ortak bir geleceğin nasıl inşa edilebileceği tartışılacağını söyledi.”

Misafir öğretmen ve öğrencileri kabul eden Vali Barut’ta şunları söyledi; “İnsanlığın ilişkiler yoluyla barışa, huzura, güvenliğe ve insanlar arası iyi ilişkilere hizmet etmesi beni çok sevindirir. Bu sebeple de daveti kabul ettim. Sizleri burada görmekten çok mutlu oldum. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

 

Daha sonra misafirleriyle karşılıklı soru-cevap şeklinde sohbet etti.









Editör: TE Bilişim