Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi’nin TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında hazırladığı “Doğamda Matematik Var” adlı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulunan Akşemseddin Bilim Sanat Merkezi Öğretmenlerinden Dr. Gülşah Saltık Ayhanöz’ün yürütücülüğünü yaptığı ve Ömer Halisdemir Üniversitesi  öğretim üyelerinden Prof. Dr. Okyay Uçan ile Akşemseddin Bilim Sanat Merkezi Öğretmenlerinden Serdar Akmeşe ve Eser Kahraman’ın da proje ekibinde uzman olarak yer aldığı proje gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Devlet Ortaokullarında okuyan 7. veya 8. Sınıf öğrencisi olup ve daha önce TÜBİTAK 4004 Bilim Fuarları haricinde herhangi bir projeye katılmamış olan öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilen projenin amacı, atölye ve laboratuvar çalışmaları, doğa temalı etkinlikler, farklı ve yeni öğrenme yaklaşımlarıyla kazandırılacak bilgi ve becerilerle öğrencilerin doğa ve diğer bilim dallarında gizlenmiş Matematiği keşfetmelerini sağlamak olarak ifade ediliyor. Bu bağlamda proje kapsamında Üniversitemizde görev yapan akademisyenler ve Milli Eğitim Bakanlığında görevli öğretmenler tarafından öğrencilere Niğde Merkez ve Çamardı ilçesinde doğada Matematikle ilişkilendirilmiş eğitim ve uygulama etkinlikleri de düzenlendi.

Şehitlerin isimleri okullarda yaşatılacak Şehitlerin isimleri okullarda yaşatılacak

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde faaliyette bulunan birçok öğretim üyemizin de eğitmen olarak yer aldığı projeyle, öğrencilerin disiplinlerarası etkinliklerle kazandıkları becerileri günlük hayatta kullanmaları ve bilime olan bakış açılarının olumlu yönde değişmesi bekleniyor

Editör: TE Bilişim