Bor Belediyesi, yeni eğitim yılı başlangıcı ilçedeki Okullarda bakım ve onarım çalışması başlattı. Birçok okulun çevre düzenlemesi yapıldı. Okul bahçesine sıcak asfalt döküldü.
 
Göreve geldiği günden itibaren eğitime büyük destek veren Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, 2010–2011 eğitim- öğretim yılı öncesi, ihtiyacı olan okulların fiziki problemlerini tamamladı.. Şu ana kadar birçok okulun fiziki şartlarını iyileştiren, geçtiğimiz eğitim yılı döneminde, onlarca okulu ziyaret eden Başkan ERAT ’ın talimatıyla, ilçedeki bazı okullarda bakım ve onarım çalışması yapıldı.
Bor Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı Fen İşleri ve Park ve  Bahçeler ekipleri, yeni eğitim yılı öncesi okullarda çalışma seferberliği başlattı. Fen İşleri ve Park ve Bahçeler ekipleri, peyzaj ve çevre düzenlemesi yaptığı okul bahçelerinde yeniden çocuk oyun alanları oluşturarak, çocuk oyun alanlarını düzenledi.
Bor Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, Gazi İlköğretim Okulu’nun bahçesindeki günümüz ihtiyacına yetersiz, eski kullanışsız tuvalet binasını yıkarak yerine bina içerisinde erkek ve kız öğrencilerin ihtiyacını giderebileceği alanı yeniden tadilat yaparak buranın sıhhi tesisatı ve lav obalarını sıhhi kullanılır hale getirdi. Ayrıca okul bahçesine yeni bordür ve parke taşı döşemesi yaparak okul bahçesinin çevre düzenlemesini tamamladı. Okul binası önü ve okul bahçesi boş alanlarına yeni çam ağaçları dikti., Toki Ana Okulu’nun bahçesine Trafik Eğitim Pisti yaptı. Başpınar İlköğretim Okulu’nun bahçesinin çevre düzenlemesi ve bahçesinin komple sıcak asfaltlamasını tamamladı. 100.Yıl YİBO İlköğretim Okulu’nun bahçe duvarının yapımı tamamlandı. TOKİ İlköğretim Okulu’nun bahçe ve çevre düzenlemesi tamamlandı., Şeker İlköğretim Okulu’nun bahçesinin yarım olan taş duvarının yapımı tamamlandı. ŞNP Lisesi, Kenan Evren İlköğretim Okulu’nun ve Fahri Kirt İlköğretim Okulu bahçesine sıcak asfalt döküldü.
Sıcak asfalt çalışmasıyla öğrenciler, tozlu ve çamurlu bahçe derdinden kurtarılmış oldu. İlçe’de diğer okulların çevresindeki yollarda da asfalt çalışması gerçekleştirildi.
Yeni eğitim yılında öğretmenlere ve öğrencilere başarılar dileyen Başkan Sıtkı ERAT, eğitime yüzde yüz destek veren bir idare olarak, eğitim yılı öncesi problemi olan okullarda bakım ve onarım çalışması başlattıklarını ve çoğunu hallettiklerini söyledi. İlçedeki okullarda eğitim kalitesinin artmasına, çocukların sağlıklı ve sorunsuz kurumlarda eğitim almalarına önem verdiklerini belirten ERAT, imkânları ölçüsünde, okulların fiziki alanlarda yaşadıkları sıkıntılarına, yardımcı olmaya devam edeceklerini bildirdi.
Göreve geldiğinden itibaren, ilçedeki okullarda yaşanan sıkıntıların çözümüne Belediye olarak büyük destek verdiklerini ifade eden Başkan ERAT, şunları söyledi: “Okullardaki fiziki alandaki sıkıntıları ortadan kaldırmak görevini yaparak,  yavrularımızın iyi şartlarda eğitim görebilmesi, fiziksel ve bedensel gelişimlerini sağlıklı şekilde gerçekleştirebilmeleri için, yerel yönetimlere önemli görevler düşüyor. Bir eğitim gönüllüsü olarak, elimizden ne geliyorsa birlikte yapacağız. Eğitim geleceğin aynasıdır. Bu okullarda bizim çocuklarımız, geleceğimiz yetişiyor. Toplumumuzun ileriye gitmesi için eğitime destek olmak zorundayız. Ülkemizin iyi eğitimli evlatlarına ihtiyacı var. Nur şehrimizde Eğitim için bir tuğla koyandan da Allah razı olsun. Belediye olarak elimizden ne geliyorsa eğitim ordusunun yanındayız. Bu desteği sözle değil özde gerçekleştirmeliyiz. Yüzde yüz eğitimin destekçisiyiz.” Dedi.
 
Editör: TE Bilişim