Anakucağı Anaokulu tarafından düzenlenen Anneler Günü kutlamasında minik öğrencilerin muhteşem gösterileri izleyenleri adeta büyüledi. Folklor, mehteran, semazen, damat halayı, dans, ront, şiir okuma gibi zengin içerikli programa çok sayıda veli katılırken öğrenciler tarafından hazırlanan Sanat Eserleri Sergisi de ilgi ile gezildi.


Okul bahçesinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk olarak veliler adına Hacer Bilgen bir konuşma yaptı. Ardından Okul Müdürü Samık Aslan misafirlere hitap etti. Annenin çocuğu üzerindeki sevgisinin ve ilgisinin beşikten mezara kadar sürdüğünü belirten Aslan, ‘anne’ sözcüğünün kulaklardan hiç eksik olmamasını temenni etti.

Daha sonra miniklerin gösterilerine geçildi. İlk olarak folklor gösterisi düzenleyen öğrencilerin performansı görülmeye değerdi. Ardından sahne alan öğrencilerin Damat Halayı ilgi ile izlendi. Dans gösterileri ise adeta yetenek yarışı gibiydi. Programda öğrenciler tarafından şiirler de okundu. Ront gösterileri etkinliğe ayrı bir güzellik kattı. En son sahnelenen semazen gösterisi ve mehter takımı, programın en çok dikkat çeken bölümlerindendi. Öğrencilerin bu gösterilerdeki performansı ve orijinal kıyafetleri izleyenlerden bol bol alkış aldı. Okul bahçesindeki programın ardından bina içerindeki Sanat Eserleri Sergisi gezildi. Öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları eserlerin yer aldığı sergi sanat galerisini andırıyordu.

Anakucağı Anaokulu Müdürü Samık Aslan, öğretmenler Esma Kurdoğlu, Saliha Ünal, Gülsüm Kızmaz, Şenay Türkan ve yardımcı personel çok başarılı bir program hazırlayarak diğer okullara da örnek oldular.  

 

 

Editör: TE Bilişim