Niğde’de şuan en iyi araştırmacı gazeteciliği CHP Niğde İl Başkanı Sayın Erhan Adem yapıyor. Bir çok gazetecinin hukuka güvensizliğinden dolayı değinemediği, korktuğu konuları gündeme getiriyor, yerel ve ulusal basın kuruluşları ile paylaşıp gündem oluşturuyor. Mahcup şekilde,  takip ve tebrik ediyoruz.

Birkaç yıl öncesine gidelim…

CHP’den Niğde Belediye Meclis Üyesi Sayın Erdal Aydoğan Niğde Belediye Başkanlığına verdiği soru önergeleri ile gündem oluşturuyordu. Erdal Aydoğan  “Sorulmayan her şeyi soracağız” diyerek Niğde Belediyesi geçmiş dönemlerine ait bir çok şaibeli işlere, soru işaretlerine cevap arıyordu.  

CHP’li Erdal Aydoğan o dönem bir çok konuyu dile getirmişti.  Vakıflar ve derneklere belediyece ödenen paralar da çok ilgi çekiciydi. Geçmiş dönemlere ait, akçeli işler hakkında sorulan soruların cevapları hep alındı. “Niğdelilerin paraları nelere harcanmış” diye de manşetler atmıştık. Borhaber.net arşivinde var.

Erdal Aydoğan artık soru sormuyor,  oysa sorulmayan çok soru var.

Niğde’de, o dönenim Fetullah Gülen Cemaati ile ilgili bir çok konu hala sır, araştırılamıyor. FETÖ olduğu dönemde de bir çok sır konular var. Hele hele 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası gelişen olaylar. İş insanları, memurlar, hapisler, mahkemeler,  fetö borsası iddiaları, kayıp dosyalar, çuvallar, kurtulanlar, kurtulamayanlar, ihraç olanlar, hapis olanlar, kortutulup eline rota verilenler, ispiyoncular, ispiyonlananlar, soruşturma açılanlar, açılmış gibi yapılanlar,  serbest kalmalar, kaçanlar, arananlar, dokunulmazlar, hala dokunulamazlar… Doğru-yanlış bir sürü iddia  var. 

Sadece Fetö konusu mu hayır!. Çok farklı konularda çok  soru işaretleri var. Cevaplarını bulacağız, öğreneceğiz. 

Öğreneceğiz diye düşünürdüm hep ama;

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mayıs 2021 tarihinde T24.com sitesinde bir söyleşisi yer aldı. Söyleşi de  “Devri sabık yaratmayacağız” yani göreve gelirlerse geçmişten hesap sormayacağız mealinde açıklamaları oldu. Açıklarken  de, devlet,  kin, öfke ile yönetilmez tarzı cümleler kurdu. Ardından üç beş ay sonra da “helalleşmek” konusunu gündeme getirdi ve akislerini biliyorsunuz.

"Yanına kâr kalacak" cümlesine inanmak istemiyorum, devlet arşiv tutar, gazeteci de arşiv tutar, hafızası vardır. 

Altın Madeni Göçüğü Gözleri Ulukışla"ya Çevirdi Altın Madeni Göçüğü Gözleri Ulukışla"ya Çevirdi

İYİ Parti GİK Üyesi Sayın Mumin İnan, 5 Kasım 2021 de basın toplantısı yapmıştı. Bende bulundum ve şu net soruyu sormuştum. İktidara geldiğinizde devr-i sabık yapacak mısınız? Yerel de hesap soracak mısınız?”  Sayın Mumin İnan cevabında: “Biz intikamcı parti değiliz, intikam peşinde değiliz.” şeklinde  konuşup, özetle, ulusal konulardan da örnekler vererek, ayıplı işlerin tekrar gündeme getirileceğini, milletin parası çarçur edilmiş ise hakkını arayacaklarını, yapanların yanlarına kar kalmayacağını da  söylemişti.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun hukuksuzluğa alet olmuş, suça bulaşmış  bürokratları uyarması akla hep yüksek bürokratları getirdi. Devri Sabık yani geçmişten hesap sorma işinin Niğde ayağı da çok gürültü çıkartacak.

Ülkemizde çok az bulunan araştırmacı gazetecilerden Barış Pehlivan’ın geçtiğimiz günlerde Niğde’yi de ilgilendiren bir konuda yazdığı ama sanırım savcı kararı ile hemen köşesinden kaldırılan  bir yazısının son cümlesinde  şunlar yazıyordu.

“… Ama gün gelecek adaletin hüküm sürdüğü bir Türkiye’de tozlu raflara kaldırılan o konular tekrar gündeme gelecek. Şüphem yok.” 

Şüphem yok! 

Editör: TE Bilişim