Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası, Niğde’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Niğde Valiliği makamında gerçekleştirilen törende, Nedim Akmeşe tarafından şehit aileleri ve gaziye madalyaları takdim edildi.

Tören kapsamında, Kuzey Irak’ta şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur’un babası Cuma Batur’a, Kuzey Irak’ta şehit olan Piyade Çavuş Hikmet Aslan’ın eşi Kübra Aslan’a ve Suriye’de yaralanarak gazi olan Ali Mavuş’a Devlet Övünç Madalyası verildi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede İl Eylem Planı Çalışmaları Değerlendirildi
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede İl Eylem Planı Çalışmaları Değerlendirildi
İçeriği Görüntüle

Törende konuşan Vali Akmeşe, aziz şehitlerin milletin istiklali ve istikbali uğruna en yüce fedakârlığı gösterdiğini belirterek, “Şehitlerimiz bu vatanın bağımsızlığı için canlarını feda etmiş kahramanlarımızdır. Gazilerimiz ise bu onurlu mücadelenin yaşayan nişaneleridir” dedi.

Şehit aileleri ile gazilerin her zaman baş tacı olduğunu vurgulayan Akmeşe, devletin tüm imkânlarıyla onların yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.

Tören, Devlet Övünç Madalyalarının takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.