Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar yaptığı açıklamada; “2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında ilk defa uygulamaya başlayan Destekleme ve Yetiştirme kursları ilimiz genelinde 107 kurs merkezinde 1230 adet kurs açılmış olup bu kurslara 5848 kız, 4367 erkek olmak üzere toplam 10215 öğrencimiz katılmıştır. Açılan kurslarda 615 öğretmenimiz görev almıştır. Emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar açıklamasının devamında; 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında ise Destekleme ve Yetiştirme Kursları daha kapsamlı ve organize hale gelerek Milli Eğitim Bakanlığının açtığı e-kurs.eba.gov.tr             internet sayfası üzerinden yürütülecek. İlk aşama olarak Niğde genelinde kurs merkezi olmak isteyen 147 okulumuz sisteme başvuruda bulunmuş ve onaylama işlemleri yapılmıştır. İkinci aşamada da kurslarda görev almak isteyen öğretmenlerimiz sisteme başvuru yapacaktır. Son aşamada ise öğrencilerimiz yine sistem üzerinden almak istediği kursları ve öğretmenleri seçebilecek ve Ekim ayı başında bütün kurslar başlamış olacaktır.


M
illi Eğitim Bakanlığının bu yıl uygulamaya başladığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan materyal desteği ile öğretmenler sistem üzerinden kazanım testlerine, tarama testlerine ve gerekli materyallere ulaşabilecek ve hem yurt genelinde fırsat eşitliği sağlanmış olacak hem de velilerin fazladan bir materyal alma yükü ortadan kaldırılmış olacaktır. Teknolojinin giderek eğitim alanında kullanılmaya başlanması sayesinde velilerimizin kırtasiye yükü hafifletilmektedir. e-kurs uygulaması ile mezun öğrenciler de sistemden faydalanabilecek olup öğrencilerimiz Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılacak kurslara ücretsiz olarak devam edebilecektir. Ortaokul ve lise öğrencileri öğrenim gördükleri okullarına, mezun ve açıköğretim öğrencileri ise Halk Eğitim Merkezlerine başvurabilirler" dedi. 


Editör: TE Bilişim