Cumhuriyet Halk Partisi Niğde ile birlikte 55 ilde Milletvekili adayını ön seçim ile belirlenme kararı alınmıştı. Bugün Niğde'de CHP Milletvekili adayını belirlemek için sandığa gitti. 

Haber-Foto-Video: Selim GÖKEL



29 Mart 2015 Pazar günü Niğde ve İlçelerinde kurulan sandıklarda 5 bin 851 üyenin oy kullanması sağlandı. Sabah 08:00’da başlayan Niğde merkez, Bor, Çamardı, Çiftlik, Altunhisar ve Ulukışla ilçelerinde İl ve İlçe Seçim Kurulları görevlilerinin nezdinde akşam 17:00’a kadar üyeler oy kullandı.

Niğde’de Atatürk Anadolu Lisesinde, Bor’da ise Asım Eren Ortaokulunda oy kullanan üyeler, partilerindeki demokrasi uygulamasından hayli memnun. Oy kullanma işlemi sırasında sitemize açıklama yapan CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem: Bilindiği üzere 55 ilde aynı anda CHP olarak hakim huzurunda ön seçim yapıp 25. dönemdeki Milletvekili adaylarını belirleyeceğiz. Bu yapılacak ön seçimlerde ilimizde 7 aday adayımız yarışıyor. Niğde Merkez ve ilçelerinde sabah saat 8.00’de başlayan oy kullanma işlemi akşam saat 17.00’e kadar devam edecek. Oy kullanımının tamamlanmasının ardından yapılan sayımlarda çıkan adaylarımızı genel merkeze bildirerek 7 Haziran’daki seçime buradan sandıktan çıkan adaylarımızla hazırlanacağız. Burada demokrasi bayramı yaşanıyor” dedi.

Oy kullanma merkezlerinde aday adayları kulis yapmaya devam ederken partililerde okul bahçelerinde sohbet etme imkanı buldular.

CHP’den Niğde Milletvekili seçimi ön seçimi oy pusulasında sırası ile;

1. Mümin AKGÜL
2. Ali İhsan ANGI
3. Ramazan ERTAN
4. Nail GÜNDÜZ
5. Sevgi ÖZBEK
6. Durmuş SONGUR
7. Doğan ŞAFAK  yer aldı.

Niğde Merkez Sonuçları Sonuçları: 

Henüz İlçelerden sonuçlar 
Sandıkların açılmasının ardından sıralama şöyle oluştu.

1. Sıra Milletvekili Adayı : Doğan ŞAFAK
2. Sıra Milletvekili Adayı : Sevgi ÖZBEK
3. Sıra Milletvekili Adayı : Ramazan ERTAN

İL VE İLÇE SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN











Editör: TE Bilişim