Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Kadın Kolları “Kadın Hakları ve Kadın Sağlığına Genel Yaklaşım” konulu konferans düzenlendi.
 CHP İl Kadın Kolları tarafından gerçekleştirilen konferans İl Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa CHP İl Başkanı Doğan Şafak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Semra Çayan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Suna Özmen, İl İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda partili kadın katıldı. Konferansta konuşmacı olarak CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Meral Rabia Öztürk, Avukat Nurşah Yaman,  Doktor Sevgi Özbek, Doktor Mehmet Boz  katıldı.
 Programın açılış konuşmasını yapan CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Meral Rabia Öztürk kadınlara yönelik yaptıkları programlardan bazılarını ve kadınların siyasi hayatta başarılarını anlattı. Öztürk, ayrıca kadının sosyal hayattaki yerinin devletin gelişmişliği ile de ilgili olduğuna değinerek, “Kadın yükselmezse alçalır vatan” dedi.         
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak tekrar hak ettiğimiz değerlere ulaşmaya çalışıyoruz.
Ulu Önderimiz Atatürk: mecliste bir konuşmasında ‘Bugünün gereklerinden biri de kadınlarımızın her bakımdan yükselmeleri temindir. Fakat kadınlarımızda alim ve mütefennin olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir. Sonra kadınlar toplum hayatında erkeklerle beraber yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaktır’ demiştir.
Türkiye’de kadınlar 20 Mart 1930’da belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı kazandılar. 1933’de köy kanununda muhtar seçme ve köy heyetine seçilme hakkı düzenlendi. Milletvekili seçme ve seçilme hakkına ise 5 Aralık 1934’te yapılan Anayasa değişikliyle kavuştular. 8 Şubat 1935’te  ilk defa meclise giren Türk kadını 17 sandalye elde etti. Ara seçimlerde bu sayı 18'e çıktı. İlk kadın bakanımız 26 Mart 1971 'de Türkan Akyol oldu. 
Kadının üstün olduğunu bastırmak isteyenler ancak ezerek, töre cinayetleriyle yok etmeye çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Hak ettiğimiz şekilde insanca yaşamak istiyoruz.Geçmişten günümüze asaletin, temizliğin, gücün, erdemin temsilcisi olmuş Türk kadınları, Türk milletinin teminatıdır.Kadın sorunları sadece kadınların sorunu değildir. Toplumun sorunlarıdır. Çözümden de herkes sorumludur.
Biz kadınlar bu gezegende konuk değiliz, buradayız ve hiçbir yere de gitmeyeceğiz.
Kadınların talepleri Cumhuriyet Halk Partisi’nin talepleridir. Çünkü biz kadın-erkek eşitliğine inanıyoruz”dedi.
 
Editör: TE Bilişim