Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Cemal Akbıyık, görevine başladı. Milli Eğitimin çeşitli kademelerinde görev yapan Akbıyık, Niğde’nin eğitimini bulunduğu yerden daha ilerilere götüreceğini, ekip çalışmasına önem vereceğini söyledi.
 
27 ay Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapan ve geçtiğimiz pazartesi günü kadrosunun bulunduğu Niğde’de göreve başladığını belirten Akbıyık, Niğde’nin eğitimde yakaladığı başarıyı daha ileriye götürmek için çalışacağını söyledi.
 
Eğitimin çok önemli olduğunu belirten Niğde Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, “Eğitim kurumları geleceğimizin teminatı olan genç nesli yetiştirmekle görevli önemli kurumlardır. Böyle önemli bir kurumda çalışmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Niğde’nin eğitimde yakaladığı başarıları sürdürmek, çıtayı düşürmemek için çalışacağız. Niğde’yi sadece eğitimde değil, sosyal, kültürel alanda da örnek gösterilen iller arasında yer alması için uğraş vereceğiz” dedi.
 
Veli-okul işbirliğine önem verdiğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, eğitim-öğretimin uzun soluklu bir süreç olduğunu belirterek, “Tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte Niğde’nin eğitimi ile hep beraber çalışarak, devraldığımız bayrağı en yükseklere taşımayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
 
Cemal Akbıyık kimdir?
 
1954 Çankırı Ilgaz doğumlu olan Cemal Akbıyık, ilkokul, ortaokul ve liseyi Çankırı’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitiren Akbıyık, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak göreve başladı.
 
1989 yılından bu yana İlçe ve il Millî Eğitim Müdürlüklerinde yönetici olarak görev yapan Cemal Akbıyık, 7 yıl İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, 7 yıl Şube Müdürlüğü, 6 yıl da Ankara İl Millî Eğitim Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
 
27 ay Çankırı İl Millî Eğitim Müdürlüğü yapan Cemal Akbıyık, 12.09.2011 tarihinde Niğde Millî Eğitim Müdürlüğü görevine başladı. Akbıyık, evli ve 4 çocuk babasıdır.
 
 

Editör: TE Bilişim