Bor İlçesinde Fahri Kirt Ortaokulu binasında üç ayrı okul eğitim vermeye çalışıyor. Niğde’de ise Anadolu Lisesi ile Teknik Lise aynı binada eğitim görecek. 

Haber: Selim GÖKEL - tiyoajans


 Bor İlçe merkezinde bulunan Fahri Kirt Ortaokulu binasında, Bor İmam Hatip Ortaokulu, Bor Zafer İlkokulu ve Fahri Kirt Ortaokulu eğitim öğretim görüyor.


BOR’DA DERSLİK SIKINTISI HAD SAFHADA
Bor İlçesinde, okul ve derslik sıkıntısı had safhada, İlçede bazı okullarda aynı binayı birkaç okul kullanmak zorunda kalıyor. Okul ve derslik yetersizliği  konusun da karar verici Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü ise çareyi okulları birleştirmekte buldu.
ANCAK BOR’DA OLUR… BİR BİNADA ÜÇ OKUL…
Bor Fahri Kirt Ortaokulu binasında İmam Hatip Ortaokulu ile birlikte Zafer İlkokulunun bir bölüm öğrencisi de eğitim görüyor. Üç ayrı okulun bir binada bulunduğu durum öğrenci velileri tarafından şaşkınlıkla karşılanıyor.
Yine Bor İlçesinde hızlı gelişen Başpınar Mahallesindeki Mehmet Güleç Ortaokulu ise derslik sayısı eksikliğinden, bir çok dersi çevredeki başka okullara taşınarak yapıyor. Okulun labaratuvarı, sosyal salonu, kütüphanesi ve kantini için yer  bulunmadığı gibi, derslik sıkıntısı velileri tedirgin ediyor. Bor ilçesindeki öğrenci velileri  Bor’daki derslik sıkıntısını öngöremeyen Milli Eğitim yetkililerine ve ilçe yöneticilerine tepkililer. Hükümetin,  Türkiye’ye girip her yere yerleşen  Peşmerge, YPG ve Suriyelilere eğitim, barınma ve sağlık konularında  her türlü yardımı yaptığını belirten veliler Bor İlçesinde derslik ve okul sorununun çözülmemesine tepki gösterdikleri gibi, yetkililerin bu sorunlar karşısında ilgisizliğinden şikayetçiler.  

NİĞDE YUNUS EMRE ANADOLU  LİSESİ BİNASI MESLEK LİSESİNE TAHSİS EDİLDİ
Diğer yandan, Niğde’nin Üniversiteye yerleştirme başarısı  olarak, Niğde Fen Lisesinden sonra gelen Niğde’nin en başarılı  okullarından Niğde Öğretmen Lisesi, yeni ismiyle Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi binasının bir bölümü 75. Yıl Mehmet Göker Kız Teknik ve Meslek Lisesine tahsis edildi. Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesinin 14 Dersliği, ve bazı idari odaları 75. Yıl Mehmet Göker Meslek Lisesine verildi.

75. Yıl Mehmet Göker Kız Teknik ve Meslek Lisesi tadilat görüyor. Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünce  yaz boyu okulda tadilat yapılmadı okullar açılınca tadilata başlandı. Okulda inşaat devam ederken, Teknik Lisenin öğrencileri ve idare kısmı Yunus Emre Anadolu Lisesine taşınıyor. Okulun pansiyonunda kalan öğrenciler ise Güzel Sanatlar Lisesinin pansiyonuna yerleştiriliyor.

Okulların birleştirilmesine, Niğde’nin en başarılı okullarından olan Yunus Emre Anadolu Lisesi velileri tepkili. Veliler, her iki okulun hedeflerinin farklı olduğunu, okulda disiplinin ve ardından başarının düşeceğini iddia ettiler. Veliler,  Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazları ha bire idareci atamaları ile ilgilendiklerini, inşaat işlerinin ise okullar açılması ile başlanmasına şaşırdıklarını belirttiler. 

Editör: TE Bilişim