Uluslararası Kurumsal Mükemmellik Merkezi tarafından Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’a ve Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol’e 'Kurumsal Mükemmellik Ödülü' verildi. 


Uluslararası Kurumsal Mükemmellik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Murat; “Uluslararası mükemmellik Merkezi, ülkemizdeki kurumlarımızda faaliyet gösteren etkinlik, verimliliği teşvik eden ve belgelendiren en üst düzeydeki belgelendirme kurumsal mükemmellik ödülü. Valiliklerimiz içerisinde ilk olarak Niğde valiliği almış oluyor” dedi. Murat, “Bu çalışma yaklaşık dört ay önce başladı ve yaklaşık sekiz ay boyunca devam edecek ve ondan sonrada iyileştirme çalışmaları devam edecek. Sayın valimizin liderliğinde Niğde İl Özel İdaresi üzerinde yapılan kurumsallaşmayı ön gören bir çalışma. Bu çalışmada etkinlik, ekonomiklik ve verimlilik esas alınarak çalışmaların yürütülmesi, hizmetlerin yürütülmesinde şeffaflık unsurunun ön plana çıkarılması. Hizmetlerin sonucunda hesap verebilirliğin esas alınmasına dayanan bir sistem. Niğde Valiliğimiz Türkiye kapsamında örnek olan bir çalışma sergiledi. Bu ödülü alma yolunda gayret gösterdi ve sonucunda aldı” dedi.

AHİLER Kalkınma Ajansı Proje Danışmanı Koordinatörü Dursun Sivri ise; “Ahiler Kalkınma Ajansının Özel İdare ile yürüttüğü bir proje vardı. Bu proje bir eğitim danışmanlık projesi. Bu proje süreçlerin iyileştirilmesi, risklerin değerlendirilmesi hem bireysel performans hem de kurumsal performansı iyileştirmesi bağlamında yoğunluklu bir çalışma devam etmektedir. Bu birinci çalışmalar sonunda sayın valimize bir rapor ve bilgilendirme sunumu yaptık. Çalışmaların bitiminde hem kontrolün oturması hem de kalite yönetim sistemlerinin uygulanması ve uluslararası akredite kriterlerini de yerine getirmesi sağlanacaktır çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilişim