Niğde’nin Trafik yoğunluğuna  çözüm bulmak amacı ile Bor istikametinden gelen  otobüslerin şehir merkezine girişlerine izin verilmiyor.

Haber: Selim GÖKEL

Niğde Belediyesi  11 Mayıs 2016 Çarşamba günü Niğde’nin trafik yoğunluğuna çare bulmak amacı ile Bor yönünden gelen kooperatif taşıma otobüslerinin şehir içine girmesine izin vermiyor.  Bor , Altunhisar ve Kemerhisar’dan Niğde’ye yolcu taşıyan  kooperatif    otobüslerine Niğde Belediyesinden yapılan tebliğ ile   şehir merkezine girilmemesi istendi. Bor yönünden gelen otobüsler Yeni güzergah olarak Derbent Mezarlığı yanından,  Ethem Onbaşı Caddesine girmeleri, Selçuklu Caddesi, Eski Sanayi, Tren Garı önündeki kavşaktan Cumhuriyet Bulvarı ve ardından Eski Terminal içerisindeki Köy Garajına girmeleri şeklinde yeni güzergah  Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Özkan imzalı  yazı ile otobüs işletmecilerine bildirildi.

ŞEHİR İÇİ OTOBÜSLERİNE UYGULANMIYOR!

Kampüs ve yine Bor yönünden gelen 51 Nolu Şehir içi otobüsler ise bu uygulamadan muaf tutuldu.

Çarşamba günü başlayan uygulama vatandaşların ve söz konusu istikametten gelen otobüs şoförlerinin büyük tepkisine yol açtı. Karara uyulması konusunda Derbent kavşağında Zabıta denetleme  yaparken,  Niğde Belediye Başkanlığının kararına uymayan otobüslere ceza uygulaması yapıyor.

OTOBÜSE BİNEN VATANDAŞ GARİBANDIR, NE İSTİYORLAR

Bazı otobüs şoförlerinin hedefinde Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan vardı.  İl Trafik Komisyonu  dışında alınmış bir karar olduğunu belirterek çeşitli  iddialarda da bulundular ;  Bu karar  şehir içi kooperatifini korumak kollamak için alınmış haksız bir karardır.  İl Trafik Komisyonu kararı değildir. Otobüse binen insanlar garibandır, özel aracı yoktur. Bu kararın gariban vatandaşı mağdur etmenin dışında hiçbir faydası olmayacaktır.  Eğer trafiği rahatlatacaklarsa sadece sabah saatlerinde aynı anda trafikte olan 500’e yakın okul taşıtlarını şehir içine sokmasınlar.  İşçi ve memur servislerini sokmasınlar gözlerini 40 tane otobüse diktiler.  Ama amaç başkadır. Bor’dan 2,5 liraya gelen bir vatandaş,  Kent Meydanı veya İmam Hatip Meydanına gitmek için Derbent Kavşağında inecek  ve şehir içi otobüslerine binmek zorunda.  Tek kişilik  Kent Kart  2,5 lira,  insanlar Derbent kavşağında inecek,  Kent Meydanına gitmek için  tekrar 2,5 lira vermek zorunda kalacaklar. Amaç başkadır” dediler.

TÜRKİYE’DE HENÜZ  DEĞİL AMA NİĞDE BAŞKANLIK SİSTEMİNE GİRDİ

Otobüs şoförler Borhaber.net’e yaptıkları açıklamanın devamında trafik yoğunluğuna çözümü de söylediler; “Eğer Niğde’nin trafik sorunu çözmek gibi dertleri olsaydı.  Sabah saatlerinde 500’e yakın okul servisine yeni güzergah oluştururlardı.  İşçi ve memur servislerini mesai saatleri ile oynayıp farklı zamanlara alabilirlerdi.   Belediye Çöp arabalarını gündüz değil gece geç saatlerde çıkartırlardı. Yeni  yol ve  yerleşim yerleri açamayan başarısız bir belediyecilik  yine başarısız bir kararla Niğde’nin trafik sıkışıklığı suçunu  Ankara girişinden gelen 40 otobüse  mal ediliyor.  Bize gönderilen yazı da  gidiş yönü Belediyece  düzenlenirken, nasıl  bir garipliktir ki, dönüş yönü ise İl Trafik Komisyonunun daha önceden belirlediği  güzergah geçerli oluyor.   En çok da  Derbentte inip taa  hükümet meydanına parası olmadığı için yürümek zorunda kalan veya Kemerhisar’dan geldiği paranın aynısını   2 kilometrelik yol için veren gariban vatandaşlara üzülüyoruz.  Bu durumu Valilik onaylamadı. İl Trafik Komisyonu onaylamadı. Çünkü adaletsiz ve  kanunsuz bir uygulama.  Bu konuyu yetkili gördüğümüz herkese söyledik.   Milletvekillerine ilettik.  Kimisi karışmam, kimisi de karışamam diyor.  Çünkü,   Niğde'ye başkanlık sistemi geldi.   Başkanlık sistemi diyorlar ya… Ha…  işte Niğde pilot bölge seçildi ve Başkanlık sistemi burada uygulanıyor. Vali onaylamadı, Emniyet onaylamadı, İl Trafik Komisyonu onaylamadı, bir belediye başkanı bizi de vatandaşı da böyle dolandırıyor” şeklinde  iddialarını dile getirdiler. 
 
 
Selim GÖKEL’in notu; Bu konu bugün uygulamaya geçer geçmez şahsen yüze yakın telefonla vatandaşlar şikayetlerini dile getirdi. Elektronik ileti ve sosyal medyadan sitemize ulaştıranlar oldu.  Kemerhisar, Bor otobüs şoförleri aradı… Burada şunu da bir kez daha fark ettik ki. Borhaber.net insanların umudu, çaresi olmuş. Bu bizlere büyük sorumluluk yüklüyor. Borhaber.net topluma mal olmuş ve daraldıkların da  akla biz geliyoruz. Keşke başka yerler de gelse… Bu  konu ayrı bir haber olur. Şoförleri ve vatandaşları dinledik, çok sıkıntılı bir durum, vatandaş çok tepkili,  her söylediklerini, iddialarını da  ya za ma dık. Kayıt aldık ama ekmek -  ceza korkusu ile isim zikretmememizi istediler. Bu konu çok su götürecek!
Editör: TE Bilişim